Afacerist din Baia de Fier, spânzurat în Defileul Jiului

La o zi după ce o gorjeancă din Hurezani s-a aruncat în faţa trenului la Târgu Cărbuneşti pentru a scăpa de problemele cotidiene, trupul neînsufleţit al unui om de afaceri din Baia de Fier a fost găsit ieri atârnând într-un ştreang în pădurea din Defileul Jiului, la câţiva kilometri amonte de zona Lainici. Rudele nu mai ştiu nimic de soarta acestuia încă de luni, nimeni neexplicându-şi de ce bărbatul şi-ar fi pus capăt zilelor, deşi unii localnici spun că afaceristul ar mai fi avut o tentativă de suicid în trecut.

Gheorghe Ureche (Gigel, cum îi spuneau rudele) are la Baia de Fier o mică afacere cu magazine rurale, în care vindea aproape orice. Criza i-a afectat vânzările, dar nu atât de mult încât bărbatul să îşi facă probleme pentru viitorul său. Cei dragi l-au văzut luni dimineaţa pentru ultima dată. Atunci şi-a băut, ca de obicei, cafeaua cu câţiva prieteni din Cernădia şi a plecat spre Târgu Jiu pentru a-şi aduce fiica la facultatea la care este studentă. Nimeni nu i-a mai dat apoi de urmă până ieri la prânz. „Nu a spus la nimeni nimic, nu s-a plâns de vreo problemă, şi-a băut cafeaua ca de obicei, iar apoi s-a dus cu fata la oraş. A încercat apoi soţia să îl sune şi nu avea semnal probabil. A sunat toată ziua de luni şi degeaba. Ne-am gândit că nu era ceva de bine, iar ieri de dimineaţă a venit fata la mine şi mi-a spus că Gigel ar avea semnal la telefon, că sună aparatul, dar că nu răspunde. După aceea a sunat un bărbat şi i-a spus fetei mele că a văzut maşina lui parcată undeva pe Defileul Jiului, iar când s-a dus ea acolo, l-a găsit spânzurat. Nu ne vine să credem aşa ceva”, a spus Silvia Popescu, soacra bărbatului decedat.

Un om cu bani, maşină, casă, familie

Moartea lui a surprins pe toată lumea, prieteni şi cunoscuţi declarând că un astfel de gest era imposibil. Ureche are o casă extrem de frumoasă aranjată foarte bine într-o zonă pitorească, maşina era una de zeci de mii de euro, iar cei doi copii, un băiat şi o fată sunt studenţi şi nu i-au creat probleme. „Era un om deosebit, care pentru mine a fost ca un adevărat părinte. Nu pot să cred aşa ceva, mai ales că nu s-a plâns de vreo problemă. Şi dacă ar fi avut, cu banii, să zicem, că probabil acum toată lumea are, îl puteam ajuta, avea ce să vândă, avea casa, magazinele, maşini, deci se putea descurca. Nu a spus nimic la nimeni. S-a dus şi dus a fost. El şi Dumnezeu ştiu ce s-a întâmplat şi cum de a ajuns el să sfârşească aşa”, spune Oana Corcodel, fina omului de afaceri.

Prietenii de cafea ai acestuia sunt şi ei la fel de debusolaţi de cele întâmplate, deşi pe uliţele din Baia de Fier se vorbeşte şi despre o tentativă anterioară de suicid a lui Ureche. „Nu se poate ca el să se fi sinucis, e greu de crezut. Ştiu că, din auzite, ar mai fi încercat să ia pastile în trecut, odată, să îşi pună capăt zilelor, dar atunci nu a reuşit. Acum ce a făcut şi de ce nu mai ştiu”, ne-a declarat o bătrână care era clientă a magazinelor lui Ureche, magazine care ieri după-amiază erau închise.

Poliţiştii verifică toate pistele

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi încearcă să afle dacă la mijloc este vorba despre altceva sau moartea lui Ureche reprezintă cu adevărat o sinucidere. Bărbatul nu a lăsat în urma sa nici un mesaj de adio, ceea ce îi încurcă şi mai mult pe anchetatori. De remarcat este însă faptul că maşina lăsată în marginea drumului pe Defielul Jiului a fost un indiciu pentru găsirea cadavrului. Medicii legişti sunt cei care vor stabili zi de cât timp se afla în munte trupul neînsufleţit, ştiut fiind că ultima data bărbatul a fost văzut în viaţă de către cunoscuţi luni de dimineaţă.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: