S-a aruncat în faţa trenului de ziua ei de naştere

O angajată a Fiscului şi-a pus capăt zilelor ieri dimineaţă, când a decis să se arunce în faţa unui tren accelerat pentru a-şi încheia socotelile cu viaţa. În ziua în care împlinea 48 de ani, gorjeanca nu a mai suportat gândul că are băiatul bolnav în spitalul TBC de la Dobriţa şi a ales o altă variantă pentru a rezolva problemele pe care le avea, deşi înainte nu spusese nimic nimănui despre gândurile negre care nu-i dădeau pace.

Mariana Cucu este din comuna Hurezani, unde lucra de 20 de ani ca funcţionar în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Locale. Ieri dimineaţă, la scurt timp după ora 6.00, trupul său neînsufleţit a fost găsit fără suflare pe marginea căii ferate ce leagă comuna Jupâneşti de oraşul Târgu Cărbuneşti. Nimeni nu ştie cum a ajuns aceasta aici, localnicii nerecunoscând-o ca fiind de prin părţile locului. „Nu ştiu cum a ajuns dumneaei aici, nici nu ştiu exact cum a murit. Eu am văzut din stradă Poliţia pe calea ferată şi am venit să văd ce se întâmplă. Este o doamnă tăiată de tren, dar nu o cunoaştem, nu e de pe la noi”, a spus unul dintre localnici, Ovidiu Porumbescu.

Distanţa de la locul de domiciliu până la cel al decesului este de zeci de kilometri şi nimeni nu îşi explică modul în care femeia a ajuns cu noaptea în cap la Târgu Cărbuneşti, la marginea oraşului. Mama ei stătea ieri disperată la poartă şi aştepta veşti, în speranţa că nu fiica ei este cea decedată, deşi lucrurile stăteau exact aşa. „Nu ştiu nimic, nu mi-a spus nimic, ştiu doar că îmi spuse cineva că ar fi găsit-o tăiată de tren. De dimineaţă trecu gineri-meu în sus şi nu ştia nici el nimic, pentru că mi-ar fi spus. Sâmbătă au fost amândoi pe la mine, le-am dat vreo 10 găini, dar nu mi-au zis de nicio problemă. Eu tot sper să nu fie ea”, spunea bătrâna. Poliţiştii au găsit în apropiere de trupul neînsufleţit al Marianei Cucu geanta cu actele sale, dar şi o sumă de bani, semn că nimeni nu a dorit să îi umble înainte prin lucruri sau să fi fost victima vreunei infracţiuni de tâlhărie. Mai mult, mecanicul acceleratului care a lovit-o a fost cel care a sunat la 112 şi a anunţat că nu a mai avut cum să o evite pe femeie, trenul continuându-şi cursa spre Cluj, unde avea destinaţia finală.

         

Gest de necrezut   

Actele pe care femeia le avea în geantă au ajutat la identificarea acesteia, anchetatorii aflând astfel că Mariana Cucu lucra la Administraţia Financiară din Hurezani. Colegele de birou ale acesteia au fost anunţate de un localnic despre cele întâmplate, la locul unde muncea femeia fiind aprinsă ieri o lumânare. „Nu ne vine să credem. Ştiu că avea băiatul grav bolnav de vreo câteva luni şi din această cauză se consuma foarte mult”, a menţionat Lucreţia Broscaru, una dintre colegele de birou. Şeful femeii, Marian Mândruţ, a rămas şi el fără cuvinte când a aflat ce decizie fatală a putut să ia subordonata sa. „Ne-a întrebat cineva de dimineaţă dacă ea a venit la muncă, una din colege i-a spus că probabil este pe aici şi atunci persoana respectivă, care era de la dumneaei din sat, ne-a zis că nu o să mai ajungă pentru că s-a întâmplat ce s-a întâmplat pe calea ferată. Nu ne vine să credem nici acum, deşi ştim că avea copilul bolnav. Ea ne-a spus că băiatul a fost în decembrie pe la o intervenţie, ca pompier, a inhalat fum, a stat ud în frig şi atunci ar fi răcit la plămâni, fără să se mai facă bine”, spune bărbatul.

Daniel Cucu este angajat al Gărzii de Intervenţie Hurezani, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, iar din decembrie a devenit pacient al Spitalului de Pneumoftiziologie din Dobriţa. Medicii l-au diagnosticat cu TBC, bacilul pe care îl are fiind extrem de rezistent la tratament, lucru care o îngrijora enorm pe Mariana Cucu, femeia mai având pe cap şi alte probleme din familie. Băiatul său, în vârstă de 23 de ani, a petrecut luni în şir în spital, iar acum aştepta nişte rezultate la noi analize, evoluţia sa nefiind cea aşteptată, teama că îl va pierde determinând-o, cel mai probabil, pe Mariana Cucu să îşi pună capăt zilelor. Trupul său neînsufleţit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru ca legiştii să pronunţe un verdict fără echivoc în privinţa cauzelor morţii, soţul femeii venind ieri la morgă pentru a face identificarea certă a acesteia.

Galerie foto



Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: