Acţiunea umanitară a PP-DD a adus bucurie în trei familii

Au cinci copii sub 14 ani şi trebuie să se descurce cu 600-700 de lei pe lună. Copii frumoşi, îngrijiţi atât cât de poate fără bani. Băieţelul este chiar premiant, dar necazul vine de la fata cea mare, diagnosticată cu un început de leucemie. Este vorba de o familie din Rovinari, care a beneficiat de pe urma acţiunii de donare de sânge organizată de PP-DD Gorj. La aceasta se adaugă şi două familii din Târgu Jiu, unde de asemenea sărăcia face casă cu boala.

PP-DD Gorj a organizat săptămâna trecută o acţiune de donare de sânge. Cu bonurile de masă primite de la Centrul de Transfuzii şi cu banii strânşi de la aleşii locali ai partidului, au fost cumpărate alimente pentru trei familii cu probleme, două din Târgu Jiu şi o alta din Rovinari.

Îşi doreşte un cărucior nou

Printre cei care au primit un pachet cu alimente se află şi un tânăr de 21 de ani, care încă de la naştere a avut probleme de sănătate. Nu va putea merge niciodată şi este consemnat pe viaţă să se folosească de scaunul cu rotile şi are nevoie de unul nou. „Foarte frumos gestul mai ales că oamenii din ziua de azi nu se mai gândesc la cei care nu au. Avem probleme foarte mari, fiul meu suferă de multe afecţiuni, este bolnav din naştere, are tetraplegie spastică. Îşi doreşte foarte mult un cărucior nou, dacă aş putea să găsesc un sponsor ar fi minunat. Costă 2350 lei, mai avem nevoie şi de corset pentru că cel pe care îl avem s-a cam rupt şi nu mai poate fi folosit. Nu putem sta fără ele”, a spus Ştefania Constantin din Târgu Jiu.

Câteva zile mai bune pentru familia din Rovinari

Familia Pricope din Rovinari este compusă din șapte membri, părinții și cinci copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. Pe lângă faptul că stau într-o locuință închiriată în orașul Rovinari, singurele surse de venit ale familiei sunt alocațiile copiilor, ajutorul social și în plus ce câștigă tatăl minorilor muncind cu ziua. Familie Pricope nu se confruntă numai cu probleme financiare și lipsa unui loc de muncă, pentru că în urmă cu ceva timp au primit o veste teribilă de la medici. Fiica cea mare a fost diagnosticată cu început de leucemie. În felul acesta problemele familiei s-au complicat și mai tare, pentru că acum singura grijă nu este traiul zilnic, ci și salvarea fetei. Ajutorul primit de la PP-DD a venit într-un moment bun, pentru că familia din Rovinari a cheltuit destui bani la începutul acestui an școlar pentru a-și trimite copiii la școală. „Aveam nevoie de acest ajutor pentru că avem probleme financiare. Stăm cu chirie și trebuie să ne descurcăm lunar cu 600 de lei. Am pregătit și noi copiii de școală pentru că învață bine și trebuie să mergem să-i facem ceva analizei fetei mai mari care a fost diagnosticată cu început de leucemie. Am primit alimente și ne sunt de mare folos. Am luat ulei, ouă, pui, orez, cartofi, ceapă, suc, ciocolată, conserve, fidea, mazăre, bulion, zahăr, făină, tot ce ne trebuie în casă”, a precizat Loredana Pricope.

Se anunţă vizita lui Moş Crăciun

Deputatul PP-DD Niculina Mocioi a stat de vorbă cu copiii care au primit ajutor şi i-a încurajat să îi scrie lui Moş Crăciun, care sigur se va gândi la ei. ”Mă bucur că am putut ajuta aceste trei familii care trăiesc o dublă dramă. Spun asta pentru că dumnealor nu se confruntă doar cu probleme de ordin social, mă refer la lipsa unor locuri de muncă şi locuinţe adecvate, partea şi mai grea este că, pe lângă sărăcie au şi copiii bolnavi. Este vorba despre o familie care are un copilaş de 8 ani bolnav de autism, în alt caz am putut ajuta un tânăr de 21 de ani cu handicap locomotor, o altă familie din Rovinari care se confruntă la fel cu probleme sociale, trăiesc cinci copii şi doi adulţi dintr-un venit lunar de nici 700 de lei. Şi în acest caz unul dintre copii a fost diagnosticat cu leucemie. Le mulţumesc colegilor mei pentru această acţiune, am reuşit să cumpărăm alimente de bază şi să le îndulcim viaţa acestor familii pentru câteva zile”, a spus deputatul Niculina Mocioi.

La acţiunea de donare de sânge au participat mai mulţi aleşi locali ai partidului, printre care viceprimarii din Rovinari şi Licurici, dar şi consilieri locali şi judeţeni PP-DD. Cei care nu au putut dona sânge, au ales să contribuie cu bani.

2 - PP-DD a marcat prin acţiuni umanitare împlinirea a doi ani de la înfiinţarea partidului.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: