Primari USL: Ţara arde şi plezneşte, Ponta şi Antonescu se piaptănă

Primarii USL din Gorj sunt dezamăgiţi de liderii de la nivel naţional din cauza conflictelor politice dintre aceştia. În ultima perioadă atacurile publice dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta s-au accentuat. După ce liderul PNL a declarat că nu are nevoie de sprijinul PSD la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta a dat de înţeles că va lua în calcul o altă variantă întrucât “PSD-ul nu-l susţine cu forţa pe Crin Antonescu”. În timp ce edilii locali consideră că Ponta şi Antonescu mai mult se ceartă decât muncesc, personalităţile din PSD Gorj speră ca apele să se liniştească.

Conflictele din ultima perioadă dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta nu fac altceva decât să crească nemulţumirile primarilor USL. Edilii gorjeni cu vechime în PNL sau PSD sunt dezamăgiţi de situaţia actuală şi spun că nu va mai fi mult până ce vor regreta guvernarea trecută. Majoritatea consideră că „ţara arde şi plezneşte, iar Ponta şi Antonescu se piaptănă”.

Primarul PNL Mihai Mazilu de la Cărbuneşti crede că numai o minune va mai putea salva ţara. „Eu nu fac o politică decât o dată la 4 ani. Ne luăm cu chestiuni şi conflicte politice, iar ţara se află într-o situaţie în care numai o minune dumnezeiască o mai poate salva. Într-un an şi jumătate nu s-a făcut nimic pentru bugetari, pentru pensionari şi pentru români în general. Nu vom mai avea mult până ce vom spune că îi regretăm pe cei dinainte”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Şi Ion Ciocea, primarul PSD de la Bustuchin, este dezamăgit de conducerea centrală a USL. Acesta crede că ar trebui să apară oameni noi pe scena politică pentru că cei actuali se joacă tot mai mult cu soarta românilor. „L-am crezut pe domnul Antonescu un om capabil şi matur, dar dumnealui spune cu uşurinţă că nu are nevoie de sprijinul PSD. Noi ne-am unit, am făcut totul pentru această construcţie care pentru PNL este inexistentă. După părerea mea, alianţa USL se va destrăma. Trebuie să apară oameni noi care să poată face ceva pentru ţară. În momentul de faţă, ei continuă să se joace cu soarta noastră  ca nişte iresponsabili. Eu, unul, sunt dezamăgit”, spune Ion Ciocea.

Ponta şi Antonescu vorbesc prea mult şi muncesc puţin

După mai puţin de doi ani de guvernare USL, primarii care i-au susţinut în campanie pe Ponta şi pe Antonescu au ajuns la concluzia că cei doi lideri vorbesc prea mult şi muncesc puţin. „Au dreptate primarii care spun că ţara arde şi plezneşte, iar Ponta şi Antonescu se piaptănă. Ei se ceartă în condiţiile în care sunt alte priorităţi pentru România. Consider, că ar trebui să lucreze mai mult pentru ţară şi să vorbească mai puţin. În momentul de faţă, munca nu se vede, ci doar vorbăria. Oamenii sunt mai puţin interesaţi dacă se destramă sau nu USL-ul, pe ei îi interesează să aibă locuri de muncă pentru a avea ce mânca”, a declarat Ilie Petroi, primarul PNL de la Aninoasa.

În ceea ce îl priveşte pe Sorin Bucurescu, edilul PSD de la Slivileşti, acesta îl vede deja pe Victor Ponta ca viitor preşedinte al României. „Numai orb dacă erai nu vedeai mârâielile dintre PNL şi PSD încă de la începutul anului. Doar cei care sunt habarnişti în politică nu văd lucrurile în viitor. PNL e un partid mic care s-a alipit de PSD pentru a înlătura guvernarea PDL. Încă de acum două luni spuneam că Victor Ponta e mai bun de 20 de ori decât Antonescu. Ponta va candida, chiar dacă nu ne spune. Cu siguranţă, el va fi preşedintele ţării”, spune Sorin Bucurescu.

Tensiuni iscate pe fondul proiectului Roşia Montană

Reprezentanţi ai USL Gorj consideră că tensiunile dintre Crin Antonescu au fost cauzate pe fondul proiectului Roşia Montană. „Schimbul de replici dintre liderii USL vin pe fondul unor tensiuni provocate de un mare proiect Roşia Montană. Această situaţie încordată se datorează dezechilibrului creat de acest proiect în rândul cetăţenilor, pe deoparte cei care vor protejarea resurselor naturale, pe de altă parte cei care vor protejarea locurilor de muncă. Cred că pe calea dialogului se va găsi şi o rezolvare politică. Împreună, domnii Victor Ponta şi Crin Antonescu trebuie să ducă mai departe proiectele USL-ului”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta PNL Gorj.

Faptul că parlamentarii nu cunosc datele proiectului Roşia Montană a fost confirmat şi de deputatul PSD, Mihai Weber. „Dragoste cu de-a sila nu se poate face, dacă domnul Crin Antonescu nu mai vrea susţinerea PSD, noi nu-l susţinem cu forţa. Cred totuşi că această situaţie tensionată a fost creată de un subiect sensibil, Roşia Montană. În ceea ce mă priveşte pot să vă spun că nu cunosc toate datele acestui proiect. Înainte de a-mi face o opinie, vreau să am toate informaţiile despre Roşia Montană”, a precizat deputatul Mihai Weber.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: