PP-DD Gorj a cerut loc eligibil la europarlamentare

Partidul Poporului-Dan Diaconescu, filiala Gorj, a cerut, sâmbătă, un loc eligibil pe lista de la alegerile europarlamentare din 2014. Simona Man, președintele PP-DD, a răspuns că gorjenii vor fi reprezentați la alegerile pentru Parlamentul European de liderul Dan Diaconescu. Cei peste 150 de membri de partid prezenți sâmbătă în sala Teatrului Dramatic Elvira Godeanu au mai aflat de la conducerea partidului că la alegerile europarlamentare PP-DD și-a propus un procent de 20% și că postul de televiziune OTV va emite din nou.

Conducerea Partidului Poporului- Dan Diaconescu (PP-DD) a fost prezentă sâmbătă laTârgu Jiu, unde a avut loc evaluarea filialei din Gorj. Evaluarea a fost făcută de Simona Man- președinte PP-DD, Liviu Neagu-secretar general, Liliana Mincă - președinte Organizația de Femei, Sorin Ovidiu Bălan - vicepreședinte, Florin Condurățeanu - vicepreședinte. Au fost invitați la Gorj și deputatul de Argeș Mihai Deaconu și Ion Mihart, președinte la PP-DD Mehedinți.

La evaluare a fost prezent și președintele interimar al filialei, Cătălin Zamfira, dar toate felicitările le-a primit deputatul Niculina Mocioi, secretarul executiv al partidului. „Trebuie să o felicit pe Niculina Mocioi pentru activitatea de aici, pentru că a preluat aproape toate atribuțiile de președinte al organizației. Vreau să vă spun că avem o relație specială și ținem mereu legătura”, a declarat Simona Man.

Bere Tauru vrea europarlamentar de Gorj

Filila Gorj a fost felicitată și pentru cel mai bun rezultat, la alegerile parlamentare, 33%. Pentru că echipa de la Gorj a avut rezultate bune, fostul candidat Bebe Tauru a considerat că i s-ar cuveni un loc eligibil la alegerile europarlamentare. Răspunsul președintei Simona Man a fost același pe care l-a dat și jurnaliștilor: „Dan Diaconescu va fi cap de listă la europarlmentare. Cred că liderul cel mai important al Gorjului este Dan Diaconescu”. Mai mult, PP-DD, cu Dan Diaconescu în fruntea listei, speră să obțină 20% la alegerile europarlamentare, dar măcar 25% în Gorj. Simona Man a mai spus că în octombrie, după finalizarea evaluărilor, în funcție de rezultate, unele organizații vor putea propune candidați la europarlamentare.

Rotaru revine?

În discursul său, Simona Man a amintit și de cea mai mare lovitură și dezamăgire, plecarea lui Tudor Barbu la PC. „A criticat de la OTV Antenele și pe Felix și acum s-a dus la PC”, a spus Man, din sală auzindu-se strigături: „Trădătorul!”. Man a mai spus că celălalt parlamentar care a părăsit PP-DD, Răzvan Rotaru, ar vrea să revină. “Am înțeles, pe surse, că deputatul care a plecat de la noi ar fi nemulțumit de ce a obținut la PC, mai exact de ce nu a obținut și ar vrea să revină. După o consultare cu dumneavoastră vom hotărî”, a spus Simona Man.

Răzvan Rotaru a refuzat să comenteze declarația fostei șefe de partid, dar nu a ascuns că are nemulțumiri. “Nu am probleme în interiorul PC, probleme sunt pentru că nu se respectă protocolul. Dacă voi hotărî să plec la alt partid, să mă întorc sau să trec independent o să anunț eu. Doamna Man candidează la europarlamentare și cred că a fost într-o mini campanie”, a declarat Răzvan Rotaru.

Mocioi, despre presiunile puterii

Deputatul PP-DD Gorj, Niculina Mocioi, a amintit că în județ a rămas singurul parlamentar de opoziție, chiar dacă pe listele partidului au fost aleși trei. „Conjunctura a făcut ca la această oră să fiu singurul parlamentar de opoziţie în Gorj. Spun conjunctura, pentru că ştim cu toţii că electoratul a decis altceva. Am fost şapte la putere şi patru în opoziţie, dar am ajuns zece la putere şi doar unul în opoziţie. Din păcate, doi dintre cei care au ales calea cea mai simplă de a ajunge la guvernare au fost aleşi pe listele PP-DD”, a spus Niculina Mocioi. „Faptul că sunt singurul parlamentar de opoziţie nu face decât să mă responsabilizeze şi mai mult. Îmi revine misiunea de a trage zilnic semnale de alarmă cu privire la problemele dumneavostră”, le-a spus Mocioi celor din sală. Aceasta a adăugat că știe că se fac presiuni asupra oameilor din partid.  “Nu de puţine ori s-au făcut presiuni asupra oamenilor noştri, iar atunci când vor fi din nou alegeri, ştim că cei de la PSD, vor încerca să ne destructureze partidul, făcând oferte oamenilor noştri care au avut rezultate bune în alegeri”, a spus Mocioi.

ALEGERI

Președintele interimar Cătălin Zamfira a declarat că deocamdată nu pot fi organizate alegeri în partid pentru că nu au fost alegeri în organizațiile din teritoriu. „Principalul motiv al plecării lui Tudor Barbu la PC a fost lipsa alegerilor în partid? Păi, domnul Barbu nu știe, dar sunt 70 de localități în Gorj și nu e simplu să faci alegeri. Trebuie respectat statutul partidului”, a spus Zamfira.

„Îmi pare nespus de rău că nu am candidat și eu la Gorj ca să mă aflu în cea mai câștigată echipă”.

Liliana Mincă, deputat PP-DD

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: