Cârciumaru şi Călinoiu, la discuţii politice în sediul CEO

Ministrul Constantin Niţă a avut ieri trei runde de discuţii după cum chiar el a declarat. „M-am întâlnit cu sindicatele, administraţia, iar apoi o întâlnire cu conducerea politică a judeţului“, a declarat Niţă. Interesant este că discuţiile cu politicienii judeţului au avut loc la sediul CE Oltenia, o companie cu manager privat, fără implicaţii politice, după cum spun aceştia.

Oricum, directorul general Laurenţiu Ciurel a mărturisit la o emisiune la Gorj TV că a avut spate politic pentru a ajunge în fruntea companiei.

Vizită neaşteptată

Vizita ministrului a fost anunţată cu multe bâlbâieli din toate părţile, de parcă era neaşteptată. Jurnaliştii s-au plimbat aproape două ore de la un sediu la altul. Întâlnirea fusese stabilită la sediul CE Oltenia, apoi la cel al Diviziei Miniere, apoi iar la CEO şi tot aşa. Nici Consiliul Judeţean, nici Prefectura Gorj, sindicatele sau administraţia CE Oltenia nu au anunţat un program concret al ministrului.

Ministrul a ajuns, lihnit, la CEO în jurul orei 12. Imediat a venit un ospătar de la un restaurant din Târgu Jiu, care a potolit foamea oficialului.

Între timp, sindicaliştii care se aflau încă la Divizia Minieră au venit rând pe rând la sediul CE Oltenia de la Gară. Întâi Gabriel Bălăceanu şi Gabriel Căldăruşe, iar apoi Constantin Creţan. Au ajuns şi sindicaliştii Federaţiei Naţionale Mine Energie, în frunte cu Marin Condescu.

În final, după plecarea sindicaliştilor de la sediu, au ajuns şi politicienii Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru. Ion Călinoiu a declarat că a dorit „să discute despre angajarea la Minprest a celor 350 de persoane. Noi suntem partener al Guvernului cu privire la situaţia pe care trebuie să o avem în activitatea minerit şi energie“.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: