Acţiuni pentru siguranţa elevilor

Conform Planului de Acţiune “ Şcoala în Siguranţă “, în ziua de 13 octombrie a.c., între orele 08:30-10:30 şi 17:00-20:00, poliţiştii Poliţiei Municipiului Tg. Jiu, în colaborare poliţiştii Serviciului Ordine Publică şi Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi jandarmi din cadrul I.J.J. Gorj, au acţionat în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului Tg.Jiu.

Scopul acestor acţiuni a fost acela de a asigura un climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, dar şi de verificare a modului în care sunt supravegheate şi păzite unităţile şcolare. De asemenea, acţiunile au vizat şi prevenirea absenteismului şcolar.

Au fost derulate următoarele activităţi:

-  între orele 08:30-10:30, au fost verificate un număr de 9 localuri de alimentaţie publică din zonele Debarcader, Rostramo, ocazie cu care au fost depistaţi 22 de elevi care absentau nejustificat de la ore. Elevii au fost conduşi la ore, despre aceste aspecte fiind informată conducerea unităţilor de învăţământ.

- au fost executate 29 patrulări în zona unităţilor de învăţământ, asigurându-se supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

- a fost luată legătura cu un număr de 13 profesori de serviciu şi 3 directori, pentru a nu permite intrarea în unităţile de învăţământ a persoanelor străine şi de a lua măsuri de asigurare a bunurilor elevilor atunci când aceştia desfăşoară activităţi sportive.

- au fost instruiţi un număr de 7 paznici.

- au fost verificate un număr de 35 localuri de alimentaţie publică din zona unităţilor de învăţământ şi 11 chioşcuri de incintă, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform HG nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor.

- au fost susţinute 2 şedinţe cu elevii din cadrul Colegiul Tehnologic „Ion Mincu” şi elevii clasei a X-a din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, temele dezbaterilor fiind: prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorului, răspunderea juridică a minorului şi condiţiile răspunderii penale, precum şi pe comportamentul elevului în şcoală şi societate.

Astfel de acţiuni, care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, vor continua în toate unităţile şcolare din judeţul Gorj, siguranţa elevilor fiind o prioritate pentru poliţişti.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: