Activitatea dispensarului TBC Tg Jiu se mută în altă clădire

Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă se mută de săptămâna viitoare. Aparatura de investigaţii va fi relocată într-o clădire din vecinătatea actualului dispensar, acolo unde funcţiona până de curând centrul de evaluare a persoanelor cu handicap. Această mutare dintr-o parte în alta i-a bulversat pe pacienţi care spun că nu mai știu unde să se prezinte pentru investigații.

Clădirea dispensarului TBC din cadrul spitalului de la Pasarelă este într-o avansată stare de degradare. Astfel, conducerea spitalului a decis ca activitatea să fie mutată la fostul centru de evaluare a persoanelor cu handicap adulte, care se află chiar în spatele dispensarului TBC. Centrul de evaluare al persoanelor cu handicap adulte funcționează de câteva luni în clădirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj de pe strada Siretului. Medicii de la dispensarul TBC și-au mutat cabinetele într-o clădire de la intrarea în incinta spitalului. Mulți dintre gorjenii cu probleme la plămâni nu știu unde să-i mai găsească asta pentru că pe ușa fostului dispensar, pe o hârtie, scrie doar că "Dispensarul TBC s-a mutat la poarta spitalului". "A,m venit să fac și eu niște raze și trebuia să mă prezint la doamna doctor Boeriu. De când s-a mutat nu mai știm unde este dispensarul TBC. Încă mai caut, mi s-a spus că la poartă", a spus Alexandru Chircu din Târgu Jiu.
Reprezentanții unității spitalicești spun că de săptămâna viitoare totul va reveni la normal. "Dispensarul de tuberculoză din cadrul spitalului nostru în acest moment, partea de cabinete, funcționează într-o clădire nouă, în schimb aparatele de radioimagistică au rămas în spațiul vechi. Această aparatură o vom muta cel mai târziu săptămâna viitoare într-un sediu nou, reabilitat complet. Astfel, de lunea marțea viitoare cel mai târziu aparatele vor funcționa în condiții foarte bune, de an 2016", a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu Jiu.
Autoritățile locale sau cele județene sunt cele care vor decide ce se va întâmpla cu clădirea vechiului dispensar TBC, spune conducerea spitalului care le va propune să o ia în administrare dat fiind faptul că spitalul nu dispune de fonduri pentru a o reabilita.
Pentru a muta activitatea dispensarului în cealaltă clădire cei de la spital au trebuit să facă noi investiții. A fost nevoie de un nou linoleum antistatic, dar și de uși cu foiță de plumb, fiind vorba de o activitate nucleară.

Vizualizări: 3,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: