Actorul, Blonda şi Piticul

Când stângiştii uselişti şi dreptacii pedelişti se certau mai abitir pe subiectul ”a fost sau n-a fost cenzură la piesa Chiorul, blonda şi piticul, Traian Băsescu a mutat surprinzător, ca de obicei: i-a invitat pe actori să joace şuşa chiar la Cotroceni.

Cearta era acerbă. Ciutacii şi gâzii de la Antene urlau ”cenzură!” ca din gură de varan. A fost interzisă la sala Dalles, apoi directoarea a fost ameninţată cu demiterea, informau profesionist slugile lui Voiculescu, aceleaşi care au falsificat un document ca să demonstreze că ministrul educaţiei nu a luat bacul. Colegii de pe Realitatea nu se lăsau mai prejos. ”Se bagă pumnul în gura presei!”.

De cealaltă parte, portocaliii parau: ”Da, e adevărat că a fost interzisă, dar asta pentru că a vândut doar 13 bilete la premieră”. Nu că asta ar fi o mare tragedie (mai ales că piesa se pretinde a fi comedie, sic!), la cât merge lumea la teatru în România. 13 oameni la o piesă semnată de un anonim (întâmplător absolvent de Spiru Haret) se înscrie în media audienţelor naţionale.

În fine, puţinii neutri din presă (era să zic din piesă) s-au dus la spectacol și au concluzionat aproape unanim: o șușă ordinară al cărui scenariu nici măcar nu are vreo legătură cu Băsescu, Udrea sau Boc. Nimic tendențios, nimic anti-PDL, nimic interpretabil. Pur și simplu prostie pură și glume de Vacanța Mare. Vacanța Mare în perioada lor cea mai proastă. Este povestea unei tipe care se dă drept prostituată în fața vecinilor de bloc. La un moment dat, aceștia sună la poliție și o reclamă pe tipă că ”face sex zguduitor și riscă să dărâme blocul”. Haha, v-ați prins? Glumăăă... Intră în scenă și polițiștii și începe un coșmar incoerent plin de așa-zise glume cu aluzii sexuale grosolane (mda, de fapt nu foarte aluzii) și clișee obosite.

Uneori, publicitate nu-ți face bine. Când insiști ca toată lumea să-ți vadă prostia, lumea până la urmă îți va face pe plac și va asista. Și-atunci să te ții. Așa s-o fi gândit și Băsescu, când i-a chemat pentru o reprezentație la palat.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: