Actorul gorjean Toma Cuzin a fost miner şi dansator la Doina Gorjului

Gorjeanul Toma Cuzin, actorul cunoscut și apreciat pentru rolul lui Firicel din „Las Fierbinți”, a avut alte preocupări înainte de actorie. Acesta a lucrat ca miner, dar şi ca dansator la Doina Gorjului, înainte de a studia actoria.

Toma Cuzin, actorul care îl interpretează pe Firicel în „Las Fierbinți”, a fost invitat recent în podcast-ul lui Mihai Bobonete. Acesta a spus detalii neștiute despre viața sa, a povestit întâmplări uimitoare din copilăria sa și a mărturisit care a fost meseria visurilor sale în adolescență.

Toma Cuzin i-a povestit colegului său de filmări că a plecat de acasă la doar 11 ani. Acesta a muncit inițial în mină, apoi a făcut vreme de trei ani dansuri populare la „Doina Gorjului”. Până să ajungă pe scena teatrului, Toma Cuzin a trecut prin diverse experiențe. Acesta a făcut armata, perioadă în care a avut timp să mediteze asupra planurilor sale pentru viitor.

Toma Cuzin l-a uimit pe Mihai Bobonete spunându-i că nu actoria a fost visul său, acesta și-a dorit să devină preot. El a mărturisit că bunica sa l-a îndemnat spre biserică, plus credința sa în Divinitate. „Neapărat am vrut să mă fac preot. Pentru că atunci credeam…și acum cred. Credința e una, religia e alta. «Băiatul nostru trebuie să se facă preot, nu vezi ce voce are, că ne sparge timpanul la toți?» Eu urlam, nu cântam. Eram mic. Era dorința lui mamaia. Eu voiam să mă fac popă pentru că, în armată, ai timp mult să gândești. În perioada aia ai timp să gândești, nene. Ideile au venit mult mai târziu. Înainte eu trebuia să văd dacă am vreun gând. Și când te gândești ce faci, în ce direcție mergi, trebuie să le iei la rând pe toate. Ce aș putea eu să fac și ce ar fi ușor, și de unde pot să câștig eu o pâine și să muncesc cel mai puțin. Pentru că așa e omul. Lasă că nimeni nu vrea să muncească, muncim de nevoie până al urmă, rar ne dăm seama de o chestie care ne place și nu ne dăm seama că muncim. Dar în final tot pentru pâine alergăm”, a povestit Toma Cuzin.

Actorul a explicat că în ciuda dorinței sale și a familiei de a deveni un ucenic al Sfintei Biserici, acesta a renunțat la visul său. El a explicat că, inițial, a crezut că pregătirea pentru meseria respectivă va fi simplă, însă treptat a aflat câtă informație trebuie memorată, așa că a renunțat la a deveni preot.

După armată Toma Cuzin a absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport. Câţiva ani mai târziu, acesta și-a descoperit pasiunea pentru actorie iar în 2006 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică.

Vizualizări: 6,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: