Cântăreață judecată pentru dare de mită

Cântăreața Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT luni, 22 noiembrie, pentru dare de mită. Dosarul a fost deschis după ce artista a fost prinsă cânducând sub influența alcoolului.

Potrivit procurorilor, Lidia Buble le-ar fi dat 900 de lei unor polițiști pentru a nu o testa cu aparatul etiloltest şi pentru a nu fi sancţionată pentru că nu avea declaraţie pe proprie răspundere necesară la deplasarea pe timpul nopţii.

Potrivit Codului Penal, darea de mită se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată și cei doi agenți de poliție.

”Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Vizualizări: 2,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: