ACUZAȚIE: Casa de Pensii Mehedinți respinge dosarele minerilor

Pot ieși minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia la pensie, la 52 de ani, în baza ultimilor 25 de ani lucrați în condiții grele? Este o întrebare la care mulți spun că au răspunsul, doar că răspunsul este diferit.

Casele de pensii din regiunea Oltenia nu au o abordare unitară legată de această lege intrată în vigoare acum zece zile, fără norme de aplicare. La Gorj sunt primite dosarele, la Dolj la fel, dar oamenilor li se spune că se aștepte la respingerea cererilor de pensionare, iar la Mehedinți nici măcar nu ar fi primite cererile.

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica, cel care a inițiat protestul de șase luni în urma căruia a fost adoptată legea, spune că va merge marți la Drobeta Turnu Severin, pentru a lămuri situația. “Dacă luni nu se rezolvă problema, marți mă voi prezenta personal acolo”, a spus Bunoaica. “Noi vrem să plecăm”, a spus liderul sindical, făcând referire la pensie. Acesta a precizat că la Gorj oamenii au fost ajutați să își facă dosarele de pensionare și funcționarii s-au purtat foarte bine. (A.A.)

Vizualizări: 6,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: