Un spital din Gorj are un psiholog care consiliază zilnic bolnavii internați

Pacienții internați la Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din Dobrița sunt consiliați zilnic de psihologul unității medicale. Pacienții sunt receptivi la discuțiile cu specialistul, care îi ajută să-și accepte mai ușor afecțiunile de care suferă și tratamentul.

Psihologul face parte din echipa multidisciplinară a spitalului și vine în sprijinul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare internați la spitalul din Dobrița.

"Orice pacient trebuie să-și accepte boala și tratamentul. Avem un psiholog care zilnic ia legătura cu bolnavii, discută cu ei, îi evaluează, scrie în fișă și este un lucru foarte bun. Deocamdată specialistul este suficient și se descurcă foarte bine, iar bolnavii sunt receptivi la acest serviciu", a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din Dobrița.

Pacienții internați aici au fost uimiți de faptul că un spital din Gorj are un psiholog care vorbește cu bolnavii așa cum au văzut doar în filme.

"Am fost internată cu o pneumonie și chiar eram speriată de boală și de spital. Când am văzut că a venit psihologul, am crezut că am eu o problemă, dar apoi am văzut că discută cu toți bolnavii și fiecare spunea ce probleme are. Ne asculta pe toți și ne-a dat sfaturi foarte bune. Până la urmă, este normal ca spitalele să aibă specialiști. Nouă ni se pare ceva ieșit din comun că se întâmplă și la noi în spitale ceea ce vedem în filme că se întâmplă în străinătate. Contează enorm un sfat avizat", a povestit o pacientă.

Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: