Acuzaţie de abuz în serviciu la ISJ Gorj. Director de şcoală, contestat!

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, susţine că la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj s-ar fi comis un abuz în serviciu la mijlocul lunii decembrie, prin delegarea lui Sorin Vasile Popescu în funcţia de director interimar la Şcoala Gimnazială nr.1 Albeni. Parlamentarul gorjean susţine că prefectul ştie situaţia, însă singura sa ocupaţie este „să măsoare rochiţele şi fustele domnişoarelor”.

Directorul şcolii din Albeni, Oana Botanciu, a intrat în concediu medical şi a delegat atribuţiile către un profesor titular, Daniela Lungescu, până la revenirea pe post. O lună mai târziu, pe 18 decembrie, ISJ Gorj a detaşat în interesul învăţământului o altă persoană. Decizia ar fi fost legală doar în condiţiile în care postul de director ar fi fost vacant, spune deputatul Dan Vîlceanu. Parlamentarul este hotărât să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

„Este o situaţie de abuz în serviciu. Postul este ocupat prin concurs, iar conform legii educaţiei, în lipsa directorului sau pe perioada cât lipseşte, fiind în concediu sau în alte situaţii de genul acesta, directorul emite decizie prin care deleagă atribuţiile către un alt profesor titular”, a spus Dan Vîlceanu, care susţine că problema este cunoscută şi de prefectul Ciprian Florescu. „Speţa a fost adusă la cunoştinţa prefectului judeţului Gorj şi care pe un ton nepotrivit, spun eu, în a discuta cu oamenii, le-a făcut cunoscut celor care s-au dus acolo că dacă nu le convine pot să meargă la presă sau să iasă în stradă, că asta e moda. Nici nu mă aşteptam la altceva de la un om care are ca singură ocupaţie să măsoare rochiţele şi fustele domnişoarelor”, a spus Vîlceanu.  

Explicaţia ISJ Gorj

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că detaşarea lui Sorin Vasile Popescu s-a făcut conform legii. „Numirea a fost făcută corect ţinând cont de faptul că doamna se află în incapacitate temporară de muncă. Deci, pe această perioadă dumneaei nu mai este director şi îi încetează contractul de management. Nici nu poate delega sarcinile altcuiva pe o perioadă mai mare de 30 de zile. Prin urmare, ISJ a ales singurul candidat care promovase acel concurs de director şi solicitase funcţia de director la Şcoala Gimnazială Albeni, respectiv domnul Popescu”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.  

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: