Acuzație: Se pregătește eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân din Târgu Jiu 

Consilierii municipali au pe masă un proiect de hotărâre privind aderarea municipiului Târgu Jiu la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Serviciul Județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” Hunedoara. 

În prezent, de gestionarea câinilor fără stăpân se ocupă Edilitara. 

Proiectul de hotărâre este în dezbatere publică până marți, 3 ianuarie, însă au fost deja depuse contestații. Printre cei care au formulat reclamații se află și medicul veterinar Patricia Paraschiv, vicepreședintele Asociației de protecție a animalelor „Pro Animals“. Paraschiv spune că acest ONG este recunoscut pentru că recurge la eutanasierea câinilor. Proiectul prevede că municipalitatea va plăti 300 de lei pentru capturarea unui câine.


Patricia Paraschiv crede că o taxă pentru programe de sterilizare ar fi fost mai potrivită.

 „Mi-aș fi dorit, ca la finalul anului 2022, să ne lăudăm cu lucrurile bune din orașul nostru, cu faptul că Primăria Municipiului Târgu Jiu a înțeles  cum poate să gestioneze eficient, uman și civilizat problema animalelor fără stăpân, cu mult mai puțini câini ai nimănui pe străzi, cu un adăpost public unde câinii au condiții decente până la adopție, cu programe susținute de STERILIZARE, microcipare, control ABANDON………cu colaborări eficiente cu ONG-uri dedicate acestei cauze, care au demonstrat profesionalism și consecvență! Mi-aș fi dorit ca orașul nostru să iasă în față, la nivel național cu lucruri pozitive, și să fim un exemplu, mai ales ținând cont de toată munca pe care am desfășurat-o de-a lungul timpului în acest domeniu! 

Dar, din păcate, avem contrariul a tot ceea ce am scris mai sus! Acum câteva zile bune, aflam că, în timp ce noi toți ne pregăteam de sărbătoare, în timp ce toată atenția noastră era captată de magia acestei perioade, pe website-ul Primăriei Târgu-Jiu, apare o hotărâre prin care orașul nostru dorește să adere la o Asociație a UAT-urilor din Hunedoara, asociație care, potrivit informațiilor din mass-media si nu numai, are mari probleme cu legea, recunoscută pentru eutanasiile în masă, asociație căreia noi, contribuabilii ar trebui să-i plătim 300 ron pentru capturarea unui câine din Târgu-Jiu care ar ajunge în Hunedoara și care ar fi omorât după 14 zile!!!

Ahhh, da, și noi, contribuabilii vom fi obligati să achitam anual o taxa de 11 ron pentru aceste atrocități!!! Mă gândesc unde am ajuns daca s-ar fi impus aceasta taxa pentru programe de sterilizare si control abandon! Ce credeți???“.

Galerie foto


Vizualizări: 2,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: