Acuzații! Apartament scump într-un bloc construit de mântuială

Cu banii dați și cu locuința făcută de mântuială! Este situația prin care trece un târgujian care a plătit 50 de mii de euro pentru un apartament în Cartierul Bicaz și care s-a trezit că acesta nu își merită deloc banii. În ultimii ani, casa i s-a inundat din cauza lucrărilor făcute fără simț de răspundere, iar pereții au început să crape până la vecini.

Laurențiu Blendea spune că a cumpărat apartamentul în urmă cu mai bine de un an. Imediat au început problemele și tot atunci și reclamațiile fără vreun rezultat. „În iarna lui 2017, am cumpărat un apartament, într-un bloc din cartierul Bicaz. Blocul nu era finalizat 100%, casa scării era varză, deși recepția era făcută de primărie cu șase luni înainte. Din 15 iunie 2017. Încet, încet, am constatat tot felul de nereguli la apartament. Au început să crape pereții, ferestrele nu aveau montate toată feroneria. Am fost inundat, fiind la etajul 2, blocul având 3 etaje, am fost inundat de două ori deoarece nu s-a respectat proiectul la acoperiș. Bineînțeles că, în momentul în care am reclamat la Inspectoratul de Stat în Construcții, au venit cu niște dispoziții de șantier care, chipurile, ar fi modificat soluția constructivă, dar acestea nu erau depuse la primărie, conform legii”, a spus bărbatul.

Proprietarul se plânge că a făcut un șir lung de contestații și n-a primit în schimb decât amenințări din partea dezvoltatorului. „Conform celor spuse de proiectanții și arhitecții pe care i-am consultat, în cazul unui cutremur cât de cât, există riscul real ca zidurile să se colapseze pe noi chiar dacă structura de rezistență e ok. Am sesizat, în nenumărate rânduri, la primărie. Primăria a refuzat tot timpul să-mi dea răspuns. În schimb, cum făceam o sesizare, era anunțat dezvoltatorul și acesta începea cu presiunile și amenințările la adresa mea. Am reclamat la ISC, ISC a constatat niște nereguli, printre care parcarea care ne-a fost promisă, dar la un an și 3 luni de la plata apartamentului, nu ne-a fost furnizată parcarea și nu avea nici măcar autorizație pentru parcare”, a mai spus Laurențiu Blendea.

Omul a făcut o plângere și la Primăria Târgu Jiu. Autoritățile anunță verificări. „N-am această informație. Nu am purtat o discuție cu colegii de la Urbanism. Am solicitat să verific și eu condițiile în care a fost făcută recepția. Este dureros și pentru cei care au achiziționat aceste unități locative și pentru constructor pentru că, iată, constructorul va primi o bilă neagră în situația în care apar aceste vicii ascunse. Pot apărea tot felul de situații neplăcute atunci când lucrările nu sunt făcute cu foarte mare seriozitate și acest procedeu poate conduce la apariția unor deficiențe în timp”, a transmis viceprimarul Aurel Popescu. 

Vizualizări: 6,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: