Acuzaţii: Copiii se pot accidenta pe terenul de baschet de la CNTV. Ce spune conducerea liceului!

Sportivii din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu sunt predispuși la accidente de fiecare dată când desfășoară activitate pe terenul de baschet din curtea unității. Asta spun părinții copiilor, după ce conducerea unității a montat stâlpișori de protecţie pentru a împiedica mașinile să mai intre pe teren și să-l distrugă. Și antrenorii copiilor atrag atenția asupra pericolului.

Un părinte a sesizat „Pandurul” despre pericolul la care sunt expuși copiii de fiecare dată când joacă pe acest teren de baschet. A explicat că a văzut o situație în care, după o îmbrânceală între doi sportivi, unul dintre copii s-a accidentat după ce a căzut cu spatele pe un stâlpișor. „Dacă sunt meciuri oficiale, nu putem juca pe acel teren”, a spus Marius Vlaicu, președintele Asociației Județene de Baschet Gorj.

„Sunt răutăţi…”

Terenul a fost montat în cadrul CNTV în urmă cu câțiva ani, fiind mutat de la Școala Gimnazială nr.12 din municipiul Târgu Jiu. Reprezentanții Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu explică de ce au montat acei stâlpişori de protecţie. „Terenul este montat inclusiv cu zonă de protecție, care este și într-o sală de sport. Stâlpișorii sunt puțin cu un metru și ceva în afară, cât este și într-o sală de sport. Asta înseamnă că și în sală e riscul să intre cu capul în perete. I-am montat din cauza faptului că sunt diferiți indivizi care nu ascultă de niciun fel de regulă, îmi jignesc paznicii și trec cu mașinile pe teren și mi-au distrus și câteva plăcuțe. Una este 25 de dolari și sunt sute. Terenul costă vreo 35 de mii de euro”, a spus directorul adjunct al CNTV.

Conducerea liceului crede că temerile părinților sunt nefondate. „Sunt răutăți... La mine n-a venit nici măcar un copil - și noi facem ore pe el - și nu s-a plâns niciun copil. Mă doare să aud că sunt și răutăți de genul acesta. Nu se lovesc nici măcar cei de la U18, care fac performanță și copilașii, care vin doar să arunce la coș, se lovesc…”, a precizat directorul Bogdan Rădulea.

Pe acest teren desfășoară antrenamente inclusiv sportivii din cadrul Clubului Sportiv Școlar Târgu Jiu.   

Galerie foto





Vizualizări: 4,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: