Ploaie de echipe în așteptarea decesului clubului Pandurii

Pandurii Târgu Jiu are asigurat locul în Liga a II-a, iar în paralel luptă în instanță pentru revenirea în prima ligă. Asta deși clubul este în insolvență, iar în octombrie va fi termen de judecată în privința intrării în faliment.

Dat fiind faptul că Târgu Jiu va avea în curând un stadion de 20 de milioane de euro, județul nu poate rămâne fără echipă. Autoritățile locale, care au și calitatea de asociat la Pandurii Târgu Jiu, iau în considerare mai multe variante. Una ar fi înființarea unul club nou, care să pornească din ultima ligă, nefiind însă clar ce s-ar întâmpla cu cei 200 de copii și juniori dacă se închide Pandurii. O altă variantă ar fi sprijinirea echipei de Liga a III-a Internațional Bălești sau chiar a recentei achiziții a unor investitori din jurul lui Nicolae Sarcină, ACS Șirineasa, echipă de Liga a III-a care ar urma să fie mutată la Târgu Jiu. O variantă privită cu rezerve din ce în ce mai mari de autorități este salvarea echipei Pandurii prin reluarea finanțării de către Artego, CEO, CJ Gorj, CL Târgu Jiu sau cea propusă de fostul președinte Marin Condescu, ca foștii acționari care nu mai vor să dea bani să se retragă pentru a aduce el alți investitori.

Și asta nu este tot, chiar și suporterii vor să-și facă echipă de fotbal. „Am depus la Ministerul de Justiție documentele și am ridicat o disponibilitate de nume, Asociația Sportivă Club Sportiv Fotbal Suporter Tg. Jiu, care va fi clubul nostru, al suporterilor, iar acest club să fie sprijinit de mai multe societăți comerciale”, a declarat pentru sptfm.ro Valeriu Peptenaru, liderul galeriei Durii. (R.S.)

Vizualizări: 6,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: