Asociații de la Pandurii, în impas. Ședințe multe, rezultate zero!

Complexul Energetic Oltenia și-ar putea întoarce „privirea” spre sportul gorjean. Deși nu mai finanțează activitatea clubului de mai bine de un an, oficialii companiei recunosc că județul Gorj, fără sport, nu poate exista. Asociații se vor întâlni, din nou, în aceste zile, pentru a stabili o soluție pentru echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu.

Până acum, întâlnirile asociaților s-au dovedit ineficiente. Au fost doar discuții, fără să se stabilească ceva concret. Va urma încă o ședință cu ușile închise pentru a se decide soarta sportului gorjean. „Ne vom întâlni, în această săptămână, cei patru acționari și vedem ce decizie se va lua. Ne vom prezenta toți. Este clar că acest județ, fără sport, nu poate exista. Mai ales că este construit un stadion modern. Și Clujul, și Timișoara, și Aradul au stadioane moderne. Era nevoie și la noi. Eu îmi doresc ca activitatea sportivă să continue în județul Gorj. Vom vedea ce este de făcut”, a explicat Sorinel Boza, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, dând de înțeles că, în condițiile actuale, compania pe care o conduce ar putea reveni ca asociat al clubului de fotbal.

Doar discuții…

Discuții au tot fost. Rezultatele nu s-au văzut până acum. Niciunul dintre asociați nu a venit cu o idee care să le fie pe plac și celorlalți finanțatori. „Nu am reușit să avem o soluție comună până acum. Ne dorim să dezvoltăm sportul și să creăm un parteneriat între Primăria Târgu Jiu, Consiliul Local și Consiliul Județean. Se conturează mai multe variante. Cam toată lumea se pricepe la fotbal. Fiecare vine cu diverse idei. Noi mai gestionăm și banul cetățeanului. În momentul în care vii cu o soluție, trebuie să vezi cum se consumă sumele. Sunt mai multe proiecte. Noi ne dorim ca o parte din banii pe care îi alocăm către sport să meargă spre Centrul de Copii și Juniori. Ne dorim să dezvoltăm centre la nivelul județului pentru copiii din Gorj”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Condescu are alt plan

Cea mai bună soluție este sprijinirea echipei Pandurii Târgu Jiu, care va promova într-un an, este mesajul lui Marin Condescu. „Vom găsi jucători care să vrea să se afirme și în liga a doua. Noi încă nu am abandonat ideea că avem, din punct de vedere fotbalistic, dreptul de a evolua în prima ligă. Ni s-au luat șase puncte pe nedrept. Sperăm să recuperăm cel puțin trei după înjumătățirea lor, dar suntem pregătiți și pentru liga a doua”, a declarat Condescu, principalul creditor al clubului.

Îl înduplecă pe David?

Artego a renunțat să mai finanțeze clubul Pandurii Târgu Jiu, după ce echipa a retrogradat în liga a doua. Marin Condescu este convins că directorul Viorel David ar putea reveni alături de echipa de fotbal: „Depinde de dânsul. Noi trebuie să-i mulțumim pentru tot ce a făcut pentru sportul gorjean în mulți ani față de alții pe care nu i-a interesat. Asta deși au profitat cam în același fel după ce au avut de executat, din punct de vedere economic, în județul Gorj. Să nu uităm că Artego are peste o mie de angajați care și-au păstrat locurile de muncă timp de 25 de ani. Au și ei venituri nu tocmai mari, iar toți banii care se duc spre alte activități trebuie să fie diminuați. Eu sunt convins că va fi alături de noi, în calitate de sponsor, fără niciun fel de problemă, dacă îi vor permite condițiile economice”.

Cert e că termenul limită de înscriere în noul sezon al Ligii a II-a expiră pe 20 iulie.

Vizualizări: 1,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: