Acuzații grave la Căminul Suseni. Apa de la robinet e contaminată!

Căminul de bătrâni de la Suseni este alimentat cu apă contaminată, așa cum arată analize efectuate de Direcția de Sănătate Publică Gorj. Testele au fost făcute acum doi ani și nu au mai fost repetate, însă tot de atunci, instituția a apelat la un contract pentru achiziția de apă potabilă, recunoscând că cea de la robinetul centrului este contaminată. 

Lucrarea de executare a rețelei de apă pentru Suseni și alte două sate a costat 3, 4 milioane de lei, dar apa nu este potabilă. Cel puțin nu cea de la robinetul Căminului de bătrâni de la Suseni. Analizele de laborator ale apei au arătat prezența de materii fecale, E.coli, enterococi, stafilococi și streptococi. Cei de la cămin spun că problema a apărut din cauza executării greșite a lucrărilor care au dus la înfiltrarea lichidului din fosa septică în conducta de apă potabilă. Unii spun că bătrânii primesc și acum apă contaminată, dar directorul căminului, Stelian Luca, neagă. Confirmă că apa nu este bună de băut, dar se apără spunând că așa e și în sat. Totodată, acesta spune că a rezolvat problema încă din 2014, după controlul Direcției de Sănătate Publică și cumpără apă. „Și în sat, și la noi. Și în sat la Suseni e ca noi. Dacă facem un test, acum nu știu, dar în 2014 când s-a făcut nu a fost bună. Direcția a făcut contract pentru apă și periodic ni se aduc 40 de bidoane de apă. Pentru beneficiari și personal. Au venit de la DSP, s-a făcut comisie și imediat am cumpărat apă. Acum bătrânii beneficiază de apă de la instalația de la Fântâna“, a declarat directorul Stelian Luca.

Doi pacienți sunt izolați

Lucrarea de alimentare cu apă a costat 3,4 milioane lei, o parte fiind și fonduri europene. Primarul din Runcu, Adi Câmpeanu, nu a putut fi contactat telefonic. „Executarea greșită a lucrărilor a dus la infiltrarea lichidului din fosa septică în conducta de apă potabilă. Consumul de apa contaminată a dus la îmbolnăvirea bătrânilor beneficiari şi a personalului“, susțin persoane din cămin. Directorul Stelian Luca declară că oamenii nu au probleme de sănătate, din cauza consumului apei cu impurități, dar, totodată, un lucru e sigur, două persoane sunt izolate deoarece au fost diagnosticate cu bacteria E.coli.

LIPSURI

La căminul de la Suseni ar trebui să se facă și proceduri de recuperare a bolnavilor, însă în realitate acest lucru nu se întâmplă. Aceștia sunt internați aici și-și așteaptă sfârșitul. Nu este angajat personal calificat, iar medicul din centru are specializare pe... pediatrie.

Vizualizări: 2,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: