Fosta discotecă din Stănești, transformată în cinematograf

Autoritățile locale din comuna Stănești vor să înfiinţeze un cinematograf, într-un cămin cultural unde până acum câțiva ani funcționa o discotecă. În acest sens, primarul a solicitat fonduri pentru reabilitarea clădirii.

Două cămine culturale sunt în comuna Stănești, dar niciunul nu este funcțional, pentru că nu sunt autorizate din punct de vedere al siguranței la incendiu. Administrația locală din Stănești și-a propus să reabiliteze cât mai repede cel puțin una dintre cele două clădiri, având solicitări din partea cetățenilor în vederea organizării de diverse evenimente. Este vorba de căminul cultural din satul Stănești, acolo unde funcționa în trecut o discotecă, deschisă de un privat. Clădirea a fost închisă, neavând autorizație ISU, iar autoritățile locale s-au gândit să o readucă la viață. 60.000 de euro este suma de care este nevoie pentru reabilitarea clădirii, primarul sperând să obţină banii de la Ministerul Dezvoltării. Proiectul a fost deja depus. „Vrem să modernizăm acest cămin. Avem probleme cu tavanul, mai trebuie făcute niște dotări. N-are încălzire, aer condiționat. Căminul este închis și sunt nemulțumiri din partea tineretului că ținem acest cămin închis. Vom face spectacole, dotări pentru filme. O să încercăm cu un proiector. Vom aduce formații, poate și discotecă, mai multe”, a declarat Ștefan Blideanu, primarul comunei Stănești.

Proiecţii săptămânale

Și în vremurile de demult rulau filme la căminul cultural, au mai spus autoritățile locale. Astfel, localnicii vor avea posibilitatea să urmărească o peliculă la căminul cultural cel puțin o dată pe săptămână. Și în satul Curpen este un cămin cultural închis. Autoritățile încearcă să obțină fonduri și pentru reabilitarea acestuia. Proiectul a fost depus spre finanțare la Compania Națională de Investiții. Autoritățile nu exclud varianta închirierii acestor cămine culturale. Dar anunță că vor pune condiții. „În mod normal o să încerc pe primărie, așa este mai corect. Privații vin, fac baruri, aduc băutură și aș vrea să terminăm cu treburile acestea, cu alcoolul”, a mai spus primarul din Stănești.       

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: