Sute de absenţi la simulările de la Română

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a au susținut luni, 13 martie, simularea la Limba și literatura română. Subiectele nu au fost tocmai ușoare, s-au plâns elevii care spun că se așteptau la cu totul altceva. Simulările examenului de bacalaureat nu au fost lipsite nici de evenimente, doi elevi fiind eliminați din sală. S-au înregistrat şi sute de absenți. 

Pentru prima dată, evaluările la examenele naţionale au avut loc în aceeaşi zi. Subiectele pentru liceeni nu au fost tocmai ușoare. Elevii claselor a XI-a au avut de rezolvat trei subiecte - un text la prima vedere din „Amintiri de la Junimea” de Iacob Negruzzi, de comentat un fragment din „Pădureanca” de Ioan Slavici, evidenţiind rolul verbelor la timpul imperfect şi perfectul simplu şi de redactat un eseu în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat aparţinând lui Mihai Eminescu. Elevii au declarat la ieșirea din sală că simulările îi ajută să se obișnuiască cu examenele din vară. „Subiectele au fost groaznice, nu numai că au fost dificile, dar au fost și complicate. Mă așteptam la ceva epic și a picat ceva liric. A fost groaznic, eu sper să iau măcar șase, nu mă prea interesează, pentru că până la urmă este simulare”, a spus o elevă de a XI-a.

Alți elevi au vrut cel mai probabil să vadă dacă există vreo șansă să copieze la examenele din vară, așa că au încercat de pe acum. Este vorba despre doi elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Bumbești Jiu. Ce doi au fost eliminați din sală. „La capitolul absenți ne-am situat undeva în normalitate, nici mai mulți, nici mai puțini ca în anii trecuți. La clasa a XII-a am avut 210 absenți, la clasa XI-a am avut 170 de absenți, iar la clasa a VIII-a am avut 83 de absenți”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Rezultatele simulărilor vor fi afișate pe 31 martie, notele nefiind trecute în catalog.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: