S-a judecat aproape 20 de ani cu CEO. Ce a obţinut un fost primar din Gorj!

Un fost primar a obținut, cu ajutorul instanței, peste 12.000 de lei, bani pe care CE Oltenia ar putea să îi achite. Este vorba de Ion Voica, fostul primar al comunei Săcelu, care a câştigat cheltuielile de judecată pentru un alt proces în care s-a judecat cu CE Oltenia. Chiar și așa, fostul primar de la Săcelu nu se declară mulțumit: „Și de mi-ar da de 100 de ori suma aceasta, tot nu ar fi suficient”.  

Ion Voica s-a judecat cu CE Oltenia pentru un teren în suprafață de 330 de metri pătraţi, situat în apropierea Bazei de Tratament Săcelu. Complexul Energetic a revendicat în instanță terenul, însă după mai multe acțiuni și rejudecări, Ion Voica a reușit să-și păstreze bucata de pământ. Spune că și-a ridicat pe acest teren o casă pentru construcția căreia a cheltuit circa 500.000 de lei.

CEO, bun de plată

Din 1998, Ion Voica se luptă în instanță cu CE Oltenia pentru acest teren, iar într-un final a reușit să și-l păstreze, printr-o decizie a Tribunalului Gorj. Ion Voica a cerut în instanță și recuperarea cheltuielilor de judecată, dar și taxa de timbru, fiind vorba de aproximativ 12.500 de lei. Magistrații Judecătorii  Novaci i-au admis cererea printr-o decizie din data de 1 martie. „Admite acțiunea civilă formulată de reclamantul Voica I. Ion, cu domiciliul în comuna Săcelu, în contradictoriu cu pârâta SC Complexul Energetic Oltenia SA, cu sediul procesual ales în Tg-Jiu. Dispune obligarea pârâtei la plata către reclamantul Voica I. Ion a sumei de 11.841 lei reprezentând cheltuieli de judecată ocazionate cu soluționarea dosarului (…). Obligă pârâta la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 697,05 lei reprezentând taxă de timbru în prezenta cauză”, se arată în soluția dată de Judecătoria Novaci.

„S-a dovedit că este terenul meu”

Ion Voica spune că suma este infimă în comparație cu pierderile pe care le-a avut în lunga perioada în care s-a judecat cu CE Oltenia. „S-a dovedit că este terenul meu, este proprietatea mea. Nu mi-au fost acordate cheltuieli de judecată, am făcut acțiune separat și am obținut cheltuielile de judecată făcute cu ocazia acelui proces. Mi-ar mai trebui încă de 100 de ori banii aceștia să fac ce am în plan. Să-mi aduc copilul din Germania. S-a supărat pe săceleni și pe lumea din România și a plecat în Germania de 2 ani și jumătate. Vrea să devină cetățean german, după toate lucrurile care se întâmplă în România, nu numai cu mine, cu toată lumea care este defavorizată”, a declarat Ion Voica.

Decizia pronunţată de magistrații Judecătoriei Novaci poate fi atacată de CE Oltenia.

                                                

Vizualizări: 1,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: