Adăpostite la mănăstire după ce le-a ars casa

Soartă grea pentru o gorjeancă de 37 de ani din Vladimir, care toată viața a avut parte numai de greutăți. Ultimul necaz s-a întâmplat acum două săptămâni, când i-a ars casa, iar ea a rămas sub cerul liber cu cele cinci fete ale sale. A primit ajutor din partea Mănăstirii Cămărășeasca, care le-a adăpostit.

Viorica Pârjol a crescut la Casa de Copii din Târgu Jiu și, cu greu, a reușit să își întemeieze o familie. Mitropolia Olteniei a ajutat-o cu o locuință într-un sat din Vladimir, iar când credea că începe să răsară soarele și pe ulița sa, femeia a fost lovită de o întâmplare teribilă. Singurul băiat pe care îl avea a murit înecat în 2015. După această nenorocire soțul a părăsit-o, iar ea a rămas să aibă grijă de cele cinci fete, reușind să se descurce cu greu. Cea mare dintre ele trece într-a zecea și învață la mate-info la un liceu din Craiova.

Totul trebuie refăcut

Viorica Pârjol nu și-a abandonat copii niciodată și, în ciuda greutăților, a luptat pentru a-i crește și educa, lucru pentru care toată lumea o apreciază. Acum însă cumpăna pe care trebuie să o treacă îi depășește puterile, cel puțin pe cele financiare. „Eram cu cele trei fete mai mici acasă, că pe a mare era deja la Craiova, iar cealaltă era la mănăstire, ajuta maicile acolo la treabă. Vroiam să ud prin grădină și am chemat doi vecini să mă ajute la hidrofor. M-au pus să învârt nu știu cum ștecherul în priză, dar tot nu a mers apa. Când am ieșit din casă am crezut că răsare soarele, dar era 9 dimineața și nu avea cum. Mi-am dat seama ce se întâmpla și am strigat că am luat foc. Am sărit cu găleți, dar nu s-a mai putut face nimic”, spune resemnată femeia.

Ajutor bisericesc

Pentru că a mai rămas doar cu pereții, femeia a trebuit să se mute împreună cu fetele la mănăstire, maica stareță Hristofora începând deja demersurile pentru a ajuta la reconstruirea casei. Pe lângă anunțurile și apelurile pe care le-a făcut printre cunoscuți pentru ajutorarea Vioricăi Pârjol, maica a apelat și la o firmă din Craiova pentru a-i face un deviz fie și aproximativ pentru necesarul de materiale. Prețurile care i-au fost prezentate sunt însă ca pentru o vilă, nefiind vorba în nici un caz de un eventual ajutor umanitar. „Doar pentru manoperă ni s-a comunicat că sunt costuri de 12.000 de lei, ceea ce este foarte mult. Mi s-a părut o sumă foarte mare, dar noi așteptăm și sprijinul celor care pot să ajute. Avem convingerea că mai sunt oameni de bine, cunoscuți ai mănăstirii, pe care îi așteptăm să ajute cu cât de puțin pentru că sigur putem să ajutăm cu toții”, spune stareța de la Cămărășeasca.

Sprijin de la Artego

Receptiv ca întotdeauna la astfel de probleme, directorul general de la Artego, Viorel David, a avut joi deja o întâlnire cu Viorica Pârjol și fetele sale „Doamna Pârjol a făcut o solicitare la firma noastră pentru a fi sprijinită în problema cu casa. A fost invitată de directorul general și am avut o discuție de principiu. Am venit aici pentru a vedea despre ce e vorba și încercăm în măsura posibilităților să o ajutăm. Noi am luat măsurători, o să ne interesăm să vedem cât costă pentru că acoperișul trebuie făcut urgent. Fără acesta se degradează și ceea ce a mai rămas din casă”, a declarat Alexandru Picui, unul dintre reprezentanții Artego veniți la Vladimir.

Iarna bate la ușă și timpul este de acum încolo principalul dușman al Vioricăi Pârjol. De luni ea se va muta cu fetele în camera unui internat de la Craiova. Acolo vor sta toate șase după ce tot un om cu suflet mare le-a ajutat să poată să fie cât mai aproape de școală și să aibă un adăpost deasupra capului. Oricine dorește să ajute cu orice sumă de bani poate face donații direct în contul RO28CECDJ1208RON1175087 pe care Viorica Pârjol îl are deschis la bancă. Femeia a decis să își facă public și numărul de telefon, 0799.361.730, semnalul fiind însă o problemă în zona Vladimir, ea sperând însă că nu va rata vreo discuție cu cineva care o poate ajuta în rezolvarea problemei locuinței, mai ales după ce se va muta la Craiova.

Vizualizări: 1,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: