A transformat o groapă de gunoi într-un părculeț. Acum riscă o amendă usturătoare

Un bătrân din comuna Săcelu riscă o amendă uriaşă după ce în urmă cu câțiva ani a transformat o zonă devenită groapă de gunoi, într-un părculeț. Viorel Păsărin a fost reclamat de vecinii deranjați de sălciile pe care le-a păstrat pe acel loc, iar reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor i-au dat termen pentru a le tăia, pe motiv că arborii ar fi un obstacol în calea apei, prin zonă trecând și un pârâu. Chiar dacă nu este proprietarul terenului respectiv, bătrânul a fost înștiințat că va fi amendat cu 8.000 lei dacă nu pune la pământ sălciile. 

Viorel Păsărin din satul Magherești, comuna Săcelu, a investit timp și bani pentru a crea un părculeț în preajma gospodăriei sale. În urmă cu mai bine de un deceniu, bătrânul a făcut curățenie în zonă, a nivelat terenul și a pus o troiță. A lăsat și câteva sălcii pe acel teren, în ideea de a crea o zonă de relaxare, dar și pentru a consolida terenul, fiind în apropierea unui pârâu.

Vecinii au reclamat la Apele Gorj că acele sălcii creează probleme, în special pe cursul de apă. După controlul inspectorilor, Viorel Păsărin a fost somat, în scris, să taie sălciile, în caz contrar este pasibil de amendă. „Am o vecină căreia nu i-a convenit că am defrișat acolo și am făcut ceva frumos. Dânsa și alte persoane aruncau gunoiul acolo. Nu am făcut decât să desființez groapa de gunoi a celor care aruncau gunoiul. De aici conflictul. Nu mai au unde să arunce gunoiul. Au venit doi domni inspectori de la Apele Române și au constatat că acele sălcii ar fi pe albia râului. Sunt niște pomi răsăriți de la mama natură, nu puși de mine. Mi-au spus să-i tai, că obstrucționează albia râului și că voi fi amendat cu 8000 de lei. Nici măcar nu este terenul meu”, a declarat Viorel Păsărin.   

„Au fost plantate. Sunt puse în linie”

Reprezentanții SGA Gorj spun că nu se va ajunge în situația ca bătrânul să fie amendat, dar insistă ca o parte din acele sălcii să fie tăiate. „Trebuie să taie câteva, care sunt pe cursul de apă. El are frumos amenajat, dar a pus câteva pe cursul de apă. Probabil a vrut să aibă mai multă verdeață în fața casei. Problema e că nu se plantează pe cursul de apă. Le-a plantat, sunt puse în linie. Nu i-a trimis nimeni amendă, dar să taie acele sălcii de pe cursul de apă, din zona de siguranță a albiei majore”, a spus Ion Călinoiu, directorul SGA Gorj.

Vizualizări: 3,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: