Administratorul pârtiilor de schi de la Rânca speră să recupereze pierderile din decembrie

A nins la Rânca, iar stratul de zăpadă depus măsoară aproximativ 40 de centimetri. În aceste condiții, administratorul pârtiilor de schi anunță că se va schia în acest week-end pe toate pârtiile, inclusiv pe cea de pe Vârful Păpușa, acolo unde telescaunul a funcționat până acum, numai pentru a plimba turiștii.

Zăpada s-a lăsat așteptată în zona montană Rânca. Turiștii veniți aici de sărbători nu au simțit acest lucru, pentru că administratorul pârtiilor a încercat să le ofere iubitorilor sporturilor de iarnă posibilitatea să schieze, iar dacă acest lucru a generat costuri foarte mari.

”Am avut și zăpada naturală la începutul lunii decembrie pe toate pârtiile, însă nu a ținut mult. Am rămas cu o singură pârtie funcțională și asta cu zăpadă artificială. Costurile au fost enorme pentru că am consumat energie electrică, carburant, am folosit forță de muncă suplimentară. Au fost turiști la Rânca de sărbători și nu puteam să-i lăsăm fără zăpadă, chiar dacă a fost aglomerată pârtia, iar costurile noastre foarte mari”, a declarat Vasile Mitroi.

Acum este zăpadă și în week-end se va putea schia pe toate pârtiile.

”Este zăpadă și cred că este suficientă. Stratul depășește 40 de centimetri și noi zicem că e suficientă.  Acum o să recuperăm și noi pierderile din luna decembrie când a trebui să producem zăpadă artificială. În plus telescaunul de pe Vârful Păpușa a funcționat doar pentru a plimba turiștii veniți de sărbători la Rânca, însă acum se va și schia”, a mai spus Mitroi.

Vizualizări: 1,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: