Adolescentă din Tismana, răpită în Italia!

O familie din comuna Tismana își caută cu disperare nepoata răpită în Italia săptămâna trecută. Roberta Elisabeta Buză în vârstă de 15 ani a dispărut în data de 25 iulie la San Severo, în provincia Foggia, în timp ce-și aștepta părinții în fața unui supermarket. Imediat că i-a sesizat dispariția, tatăl său a sunat-o, iar fata i-a spus că a fost răpită de trei persoane, după care a închis telefonul. Tatăl a încercat apoi să ia legătura cu fiica lui, însă nu a mai reușit. Familia din țară susține că după două zile de la dispariția fetei nu se mai știe nimic nici de părinții ei și de fratele și sora mai mică. Mai mult decât atât, bunicii fetei cred că aceasta a fost răpită de oamenii italianului la care tatăl fetei a lucrat timp de trei ani fără forme legale.

Roberta Elisabeta Buză a plecat acum 8 ani în Italia împreună cu părinții săi, care au decis să muncească peste hotare. Adolescenta de 15 ani mai are un frate de 13 ani și o soră de numai câteva luni. Toată familia locuia în provincia Foggia, iar pe 25 iulie fata a fost împreună cu părinții ei la cumpărături la un supermarket din zonă, de unde a dispărut. Se pare că fata a fost răpită de trei persoane care aveau fața acoperită și băgată într-o mașină. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de luat vederi ale supermarket-ului, imagini care au ajuns la poliția din Italia.

Adolescenta este dacă în urmărire internațională, iar presa italiană vorbește despre acest caz. În toată zona au fost lipite afișe cu poza fetei, iar poliția încearcă să o găsească cu ajutorul ultimei convorbiri telefonice pe care tatăl  a avut-o cu fata, în care îi spunea că a fost răpită. În momentul în care a dispărut, Roberta purta o bluză albă, blugi și pantofi albi și avea un sac mic de culoare deschisă și o pungă de plastic.

Familia Robertei, de negăsit

Familia din România nu știe nimic nici de Roberta, dar nici de părinții și frații ei, cu care nu pot lua legătura. „Suntem disperați, nu știm ce să mai facem. De 8 ani nu i-am mai văzut, de când au plecat la muncă, pentru că suntem săraci și au zis să aibă și ei un rost în viață. Au luat și copiii, iar acum au dat de necaz. Nu știm ce să mai facem. Știm doar că nepoțica mea a fost răpită, iar după două zile nu se știe nimic nici de fiul meu, de nora mea și de ceilalți copii. S-a dus fata mea cealaltă să-i caute la poliție și de acolo spun că nu știu nici că au plecat în țară. Autoritățile din Italia nu fac nimic pentru românii noștri. Nu știm nimic de ei, suntem disperați. Fiul meu a lucrat trei ani la un italian, Vicenzo, fără forme legale și cred că el i-a răpit fata, pentru că nu a vrut să mai lucreze pentru el. Am înțeles că fata i-a spus ultima dată la telefon: Tată, scapă-mă, că mă prinseră trei oameni ai lui Vicenzo”, a declarat Elena Buză, bunica fetei.

Poliția o caută la bunicii din Gorj și la Dolj

Autoritățile italiene au luat legătura și cu polițiștii din țară pentru a verifica dacă adolescenta de 15 ani a ajuns în România. „Polițiștii de la Investigații Criminale au verificat pe raza județului Gorj și Dolj, la solicitarea autorităților italiene, dacă minora dată dispărută este în zonă. S-au făcut cercetări, dar nu a fost găsită”, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Familia din Tismana, în culmea disperării

Buză Elena, bunica, susține că nu a mai luat legătura cu fiul său și cu familia acestuia de 8 ani, de când au plecat din țară, pentru că nu a fost de acord cu plecarea lor peste hotare, dar acum face eforturi și cere ajutorul autorităților din România să-i găsească. „Au plecat pentru că suntem o familie săracă. Au rămas fără serviciu și au plecat la muncă. Și-au luat și copiii, că nu puteau să stea fără ei. Eu le-am spus atunci să-i lase la mine și să nu plece în Italia, că nu e bine. S-au supărat pe mine. Îmi spunea fata ce fac și că sunt bine, dar acum nu pot fi liniștită. De când am auzit ce s-a întâmplat, nu mai am liniște, nu mai dorm, nu mai pot să mănânc. Vreau să-i văd acasă sau să ştiu că sunt bine. Nu vreau să pățească ceva. Ard de foc. Îmi vine să mor. Vreau să plec în Italia. A venit poliția la noi la poartă să ne întrebe de fată, că i-ar fi zis carabinierii că e la noi. Au căutat-o peste tot, am dat și noi declarație că nu este. Dacă venea fata, venea și fiul și nora mea, că nu pot sta fără ea. Fata mea i-a căutat și nimeni nu știe nimic de ei”, a spus Elena Buză.

Vizualizări: 268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: