ANCHETĂ: Poştaşii de negăsit, pensiile nedate!

Pensiile şi alocaţiile nu au ajuns la localnicii din Bolboşi. Culmea, în evidenţele Poştei acestea apar ca plătite. Cum poştaşul din zonă a fost concediat, în locul lui a fost trimis un oficiant de la Târgu Jiu şi dirigintele de poştă, dar aceştia sunt de negăsit. Nu răspund la telefon, iar la serviciu figurează în concediu medical. Conducerea de la Poşta Română, sucursala Gorj, a primit mai multe sesizări şi a declanşat o anchetă internă. Dacă este vorba de fraudă, va sesiza poliţia.

Problemele se țin lanț în comuna Bolboși, după ce poștașul de aici a fost concediat pentru că nu-și făcea treaba. Din cauza lipsei de personal, în localitate au fost detașați doi angajați ai Poștei din Târgu-Jiu. Este vorba de un diriginte și un oficiant, care au preluat atribuțiile factorului poștal din Bolboși.

Se pare că nu au fost alegerea cea mai bună. Luna aceasta, mai multe persoane din Bolboși nu au intrat în posesia pensiilor și a alocațiilor, drept pentru care au sesizat Poșta Gorj. „Nu am primit alocația și am fost la Poștă să văd care este situația. Mi s-a spus că alocația a fost dată, numai că la mine nu a ajuns. E posibil să o fi dat la altcineva, pentru că eu nu am primit niciun leu. Mai sunt persoane în situația mea, dar nimeni nu știe ce s-a întâmplat. Toți zic că este din cauza poștașului, că nu cunoaște lumea și a făcut încurcături. Să sperăm că nu sunt probleme și să ne recuperăm banii”, a declarat Marian Sandu.

Dacă nu primește banii, va sesiza poliția

În această situație este și Maria Șolea, care trebuie să primească pensia de urmaș de aproximativ 1.000 de lei. Acesteia i s-a promis că va primi banii, dar dacă nu se va întâmpla acest lucru într-o săptămână va sesiza poliția, pentru că are nevoie de bani. „Nu știu ce s-a întâmplat, dar pensia de urmaș de pe urma soțului nu a ajuns la mine. Cred că a ajuns în altă parte. Au venit cei de la poștă, ne-au luat declarații și ne-au spus că o să ne recuperăm banii. Poștașul nu e de găsit, am înțeles că e în medical, cu telefonul închis. Probabil s-a încurcat în bani sau i-a oprit. Pe mine nu mă interesează ce s-a întâmplat, dar să-mi dea banii, pentru că am avut pomana soțului și am rămas fără bani. Dacă nu primesc pensia într-o săptămână, mă duc și fac plângere la poliție”, a povestit Maria Șolea.

Poșta a deschis o anchetă în acest caz

Cazul din localitatea Bolboși a ajuns în atenția reprezentanților Poștei Gorj, care au dispus o anchetă în acest caz, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, dar mai ales unde sunt banii care trebuiau să ajungă la cetățeni. „Noi facem cercetări în acest moment pentru a se stabili ce s-a întâmplat. Avem toți inspectorii de exploatare trimiși acolo, pentru a face cercetarea la fața locului, să vedem și noi concret cum stau lucrurile. Am avut un factor acolo cu probleme, la care i-am desfăcut contractul de muncă și s-au dus acolo doi colegi și avem ceva probleme. Faptic poate nu și-au primit bani, dar teoretic s-au achitat toate pensiile și alocațiile. Nu am putut lua legătura cu dirigintele și cu oficiantul detașați acolo, pentru că au intrat în concediu medical. Nu am putut lua legătura cu ei că au telefoanele închise”, a declarat Liliana Popescu, purtător de cuvânt, Poșta Română Gorj.

Dacă va fi demonstrată o fraudă, va fi sesizată poliția

Reprezentanții Poștei Gorj au anunțat incidentul și la Compania Națională de Poștă și, dacă se va stabili că este vorba de o fraudă, dosarul va ajunge la poliție. „O să fie cercetați, dar mai întâi trebuie să constatăm ce s-a întâmplat. S-au făcut deja demersurile către companie pentru a fi cercetați. Dacă se constată că oamenii nu și-au primit pensiile, o să li se achite, o să  recurgem la recuperarea sumelor dacă lucrurile nu stau bine. Dacă va fi cazul o să sesizăm poliția și organele abilitate. Dacă dovezile arată că este vorba de o fraudă li se va desface contractul de muncă. Nu ne putem pronunța deocamdată dacă este vorba de fraudă. Nu am stabilit nici despre ce sume este vorba”, a mai precizat Liliana Popescu.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: