Adună tone de deşeuri din lacurile de acumulare

Hidroelectrica se confruntă în ultima perioadă cu problema cantităţilor mari de deşeuri aduse de apele mari în zona lacului de acumulare Izvorul Muntelui. Topirea zăpezilor şi ploile din această primăvară au antrenat deşeurile aruncate de riverani şi turişti pe malurile râului Bistriţa şi a afluenţilor acestora.

Hidroelectrica estimează pentru anul 2018 un efort financiar de 141.463,78 lei pentru ecologizarea Lacului Izvorul Muntelui. Deja au fost colectate 50 de tone de deşeuri, faţă de numai o tonă anul trecut.

Compania cere autorităţilor să ia măsuri de prevenire a poluării. „Facem un apel către autorităţile publice locale, către Administraţia Naţională «Apele Române» şi Garda Naţională de Mediu să îşi exercite prerogativele legale ferm şi în mod constant, pentru a identifica autorii reali ai poluării şi pentru a interveni pentru limitarea gradului de degradare a mediului din zonă”, a declarat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica. Acesta spune că principiul „poluatorul plăteşte” nu poate fi aplicat, câtă vreme poluatorii rămân neidentificaţi. (A.A.)

Galerie foto



Vizualizări: 460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: