Reţetă de tort „Lapte de pasăre“

Laptele de pasăre este cunoscut de iubitorii de dulciuri. Gustul acestuia este acelaşi şi când se prepară sub formă de tort, apărând în plus câteva ingrediente simple.

Această rețetă de tort de lapte de pasăre este o adevărată minune a dulciurilor care poate deveni realitate destul de rapid.

Ingrediente:

-4 albușuri de ou;

-4 linguri de sirop de zahăr;

– 1 linguriță de sare de lămâie;

-un plic de gelatină;

-1 pahar de apă(125 ml);

-ciocolată- 100 g;

-unt- 50 g.

Mod de preparare: Pentru început, dizolvați gelatina într-un pahar cu apă și lăsați-o la hidratat pentru o oră. Bateți albușurile până devin o spumă pufoasă, apoi adăugați atent sarea de lămâie și siropul de zahăr. Amestecați continuu în aceeași direcție. Încălziți apa în care s-a dizolvat gelatina, însă nu o fierbeți. Dacă este fierbinte lăsați-o puțin la răcit, și apoi adăugați-o încet în spuma de albuș, amestecând continuu.

Topiți tableta de ciocolată pe bain-marie și adăugați untul. Turnați ciocolata într-o formă și puneți-o la frigider pe 5-10 minute. După ce s-a întărit ciocolata, turnați spuma de albuș deasupra ei (în formă). Se pune la frigider pentru o oră iar înainte de a servi, tortul „Lapte de pasăre”, se întoarce invers, astfel încât ciocolata să fie deasupra.

Vizualizări: 1,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: