Afacerile lui Dian Popescu, sprijinite pe cumnaţi

Omul de afaceri liberal Dian Popescu este cumnat cu primarul pedelist din Ţicleni, Ilie Ungureanu, dar şi cu directoarea grupului şcolar din localitate, care este soţia primarului. Nu ar fi nicio problemă, dacă afacerile lui Dian Popescu nu s-ar baza ilegal pe cei doi cumnaţi. Cel puţin aceasta este acuzaţia adusă de un profesor din Ţicleni, Marcel Istratie, care a sesizat şi poliţia locală. Ce s-a întâmplat cu ancheta? Nimic!

Dian Popescu este unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri gorjeni. Una din firmele sale, Maserati, a beneficiat gratuit de bunuri ale Grupului Şcolar Industrial din Ţicleni, susţine profesorul Istratie, lider sindical în acea şcoală. Acesta susţine că muncitorii acestei firme au fost cazaţi în căminul grupului şcolar, fără ca unitatea de învăţământ să aibă vreun câştig. Directoare Eugenia Ungureanu este cumnata lui Dian Popescu, la fel ca şi primarul din localitate, Ilie Ungureanu.

Istratie susţine că internatul aparţine primăriei, dar paturile şi cazarmamentul sunt în continuare ale şcolii. Acesta ne-a pus la dispoziţie documente din care rezultă faptul că firmele Maserati şi Castilia au primit în custodie zeci de paturi, pături, cearşasuri, perdele şi aşa mai departe, fără ca şcoala să primească vreun leu în schimb.

Procesul verbal prin care bunurile şcolii au fost date în custodie este semnat de viceprimarul Radu Constantin şi de gestionarul Constantin Stănescu. Acesta din urmă nu mai este de vreo doi ani angajatul şcolii, dar nu a predat nici până în prezent gestiunea, deşi acum lucrează la primărie.

Abia după ce profesorul Istratie a început cu reclamaţiile, şcoala a recuperat jumătate din bunuri. Unde sunt celelalte, nimeni nu ştie să răspundă. Pe procesul verbal de predare către cele două firme apar 49 de pături, 23 de cearşafuri, 41 de feţe de perină, 33 de paturi metalice şi 42 de saltele. Nu acelaşi lucru este trecut şi în procesul de primire, unde apar numai 18 paturi, 18 saltele şi 18 feţe de pernă. Până când situaţia se va lămuri, scandalul între profesori şi directoare va continua.

Directoarea nu ştie dacă s-a procedat legal

Profesorii dau vina pentru faptul că bunurile liceului nu mai sunt pe directoarea Eugenia Ungureanu. La rândul ei directoarea dă vina pe preşedintele comisiei de inventariere, care nici el nu ştie unde sunt bunurile. “Eu nu ştiu ce s-a întâmplat. V-am spus că a fost problema cu administratorul, dar nici nu ştiu ce să zic, dacă este legal sau nu să le dea în custodie. În plus eu nu m-am ocupat de acest aspect pentru că am un preşedinte al comisiei de inventariere, care se ocupă şi este chiar directorul adjunct al şcolii“, a declarat Eugenia Ungureanu.

“În momentul de faţă de toate bunurile se ocupă tot fostul administrator, care nu mai lucrează însă la noi, lucrează cu jumătate de normă la primărie. În cadrul instituţiei nu mai lucrează din cauza unui proces pe care l-a avut pe rol, în urma căruia putea să revină în funcţie. În timpul procesului nu am putut face nimic, tot el se ocupa şi aşa a dat bunurile în custodie“, explică Eugenia Ungureanu.

Dian Popescu: “Nu ştiu dacă am beneficiat de respectivele bunuri, o să mă interesez când revin în Gorj, pentru că acum sunt plecat. Am înţeles că domnul Istratie doreşte să îşi pună fiul director la liceu. Dacă se foloseşte de imaginea companiei Maserati, îl vom acţiona în judecată”.

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: