Râmescu şi-a luat cabanele şi a plecat din halda Ştiucani

O afacere de câteva miliarde pusă la cale de afaceristul motrean Mihail Râmescu, în cârdăşie cu şeful comunei Slivileşti, a fost blocată de Prefectura Gorj, care a solicitat revocarea unei hotărâri care îi permitea acestuia să scoată bani frumoaşi de pe urma SNLO. În ultima şedinţă a Consiliului Local Slivileşti a fost aprobată trecerea unei suprafeţe de teren din extravilan în intravilan, care ajungea la Mihail Râmescu, acesta urmând să construiască un parc de agrement. Interesant este că acesta nu a mai aşteptat decizia Consiliului, care era doar o formalitate, discuţiile având loc în prealabil, şi a construit două cabane. După scandalul în care a fost implicată şi o echipă a postului de televiziune Gorj Tv, dar şi în urma articoleleor de presă, Râmescu şi-a luat blanele şi a plecat.

Omul de afaceri Mihail Râmescu nu mai este interesat să facă un parc de agrement în satul Ştiucani. El a demolat cele două cabane construite ilegal în zonă. Prefectura Gorj a cerut Consiliului Local Slivileşti revocarea hotărârii cu privire la trecerea din extravilan în intravilan a suprafeţei de teren pe care urma să fie amenajat parcul. Astăzi, consilierii locali se vor reuni într-o şedinţă pentru a vota anularea hotărârii prin care Râmescu dădea un tun imobiliar.

Din depozit de steril, parc de agrement

Primarul şi consilierii PSD din Slivileşti au votat în urmă cu câteva săptămâni pentru transformarea depozitului de steril al carierei Roşiuţa în parc de agrement. Mihail Râmescu, cel care intenţiona să facă acest parc, s-a apucat de treabă înainte ca hotărârea să fie aprobată, a construit ilegal două cabane. Potrivit consilierilor locali, el a vrut cu tot dinadinsul să construiască în zonă pentru a fi despăgubit serios de SNLO, terenul cu pricina fiind singurul loc unde se poate depozita sterilul de la cariera Roşiuţa.

Prefectura Gorj a cerut revocarea acestei hotărâri. „Am primit ieri prin fax respectiva hotărâre, noi am solicitat Consiliului Local din Slivileşti să o revoce pentru că am considerat că nu s-a făcut o analiză atentă la faţa locului, dacă nu vor da curs cererii noastre vom ataca în contencios”, a precizat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Bucurescu: „Eu vreau ca SNLO să vină în zonă”

Dacă în urmă cu două săptămâni, primarul comunei Slivilesti, Sorin Bucurescu era bucuros că hotărârea a fost aprobată, iar afaceristul Mihail Râmescu va construi în zonă acum vrea ca SNLO să fie proprietarul respectivului teren. „Eu vreau ca SNLO să vină în zonă şi să fie anulat totul, nici Râmescu şi nici altcineva să nu construiască ceva pe terenul cu pricina numai că SNLO minte de mult timp; nu ne-a trimis nimic oficial prin care să ne spună că vor să haldeze în continuare”, a spus Sorin Bucurescu. Primarul Sorin Bucurescu a fost acuzat de o parte din consilierii locali că a iniţiat acest proiect de hotărâre întrucât omul de afaceri Mihail Râmescu i-a promis că dacă-l va sprijini nu o va face degeaba ci în schimbul a un miliard de lei vechi. ”Partea primarului este de un miliard de lei vechi”, a precizat în urmă cu două săptămâni, Valentin Lambu, consilier local.

Cu şapte voturi pentru şi patru împotrivă, Consiliul local a votat trecerea a 9125 mp de teren din extravilan în intravilanul localităţii Ştiucani. Declarat de utilitate publică, terenul urma să fie expropriat pentru ca halda Ştiucani, de care existenţa carierei Roşiuţa are cu disperare nevoie, să poată fi redeschisă.

Mihail Râmescu: „Am mutat cabanele în altă parte”

Mihail Râmescu intenţiona să deschidă un parc de agrement taman în halda Ştiucani. Mai mult, omul de afaceri a construit ilegal două cabane, pe care şi le-a luat, după scandalul iscat. „Eu personal am cerut revocarea hotărârii pentru că mi-am dat seama că nu sunt bine venit în localitate, consilierii locali sunt invidioşi, am mutat cabanele în altă parte, nu mai sunt interesat să fac ceva la Ştiucani” , a spus acesta. Astăzi, consilierii locali se vor întâlni pentru a decide dacă hotărârea va fi revocată sau nu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: