Un târgujian se luptă cu primăria pentru parcarea de la Rodna

Un târgujian a ajuns în culmea disperării după ce se luptă de ani buni pentru ca municipalitatea să respecte o hotărâre a instanţei supreme. Mărul discordiei este o suprafaţă de peste 100 de mp pe care complexul Rodna o foloseşte drept parcare. Constantin Constantinescu spune că a câştigat în instanţă acest teren. La rândul ei, municipalitatea explică faptul că a concesionat parcarea în anul 1994 pentru 20 de ani, avertizându-l pe proprietar că s-a trezit prea târziu.

Constantin Constantinescu a obţinut hotărârea definitivă din anul 2006, iar de atunci încearcă să intre în posesia terenului fără sorţi de izbândă. Disperat că autorităţile nu vor să pună în aplicare hotărârea instanţei, bărbatul a pus inscripţia „proprietate privată” pe terenul care îi aparţine. „Mă lupt cu ei de ani de zile şi nu vor să mă pună în posesie. Am obţinut hotărârea definitivă din anul 2006, dar am rămas cu hârtiile în braţe. Sunt hotărât să merg până la capăt pentru a intra posesia terenului. Este vorba de o suprafaţă de 143 de metri pătraţi. Faptul că am scris aici cu vopsea proprietate privată este numai începutul“, spune târgujianul. În plus, Constantinescu este revoltat de faptul că primăria refuză să-i elibereze autorizaţie de construcţie pe terenul respectiv. “Am cerut de nenumărate ori să mi se elibereze autorizaţie de construcţie sau măcar de împrejmuire, dar primăria refuză. Mă trimite la proprietarul Complexului Rodna. Asta nu mai înţeleg. Adică proprietarul mă trimite la chiriaş să obţin un aviz“, se întreabă Constantin Constantinescu.

Primăria:  Demersurile sunt făcute prea târziu

Reprezentanţii municipalităţii susţin însă, că toată suprafaţa de teren din faţa complexului Rodna este concesionată pentru 20 de ani, încă din anul 1994. „Demersurile sunt făcute prea târziu. Terenul este concesionat din anul 1994 când nimeni nu îl revendica, acum a apărut această situaţie. Una dintre posibilităţi este să îi dăm teren pe un alt amplasament. O să discutăm despre acest în cadrul primăriei pentru a lua o decizie“, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Proprietarul mai are două procese pe rol, unul tot cu municipalitatea pentru refuzul de a-i elibera autorizaţie de construcţie şi un altul cu proprietarul complexului comercial care-i foloseşte terenul.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: