Afacerist cunoscut, trimis la mătură

Unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din judeţ, Aurel Popescu, zis şi „Moroiu”, anchetat şi într-un dosar de evaziune fiscală, va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii chiar la primăria din localitatea sa de domiciliu, Glogova.

Magistraţii au decis ca acesta să pună mâna pe mătură timp de 80 de zile, decizia fiind luată în dosarul în care afaceristul a fost judecat pentru uciderea în toamna anului trecut a unei bătrâne. Accidentul s-a produs pe o trecere de pietoni din municipiul Motru, iar Popescu a susţinut că a fost orbit de soare şi nu a putut să o observe la timp pe bătrână. Maşina sa s-a oprit însă la zeci de metri de locul impactului, acum magistraţii dispunând o pedeapsă cu suspendare pentru şoferul ghinionist.

Doi ani de închisoare cu un termen de supraveghere de 3 ani a decis instanţa în cazul acestuia. În perioada de 3 ani, Popescu trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare. El trebuie să justifice sursele de câştig şi să urmeze şi un curs de reintegrare socială.

În privinţa daunelor la care au dreptul rudele bătrânei, acestea au încheiat în luna mai o înţelegere cu firma de asigurări la care era asigurat „Moroiu”, înţelegerea respectivă fiind ataşată la dosar şi adusă la cunoştinţă judecătorului de caz. Sentinţa dispusă de magistraţii de la Motru a fost însă contestată de către toate părţile din dosar, inclusiv de către inculpat, care a pledat vinovat în faţa instanţei în speranţa că va primi o condamnare mai blândă.

Dosarul va fi rejudecat însă în această toamnă la Curtea de Apel Craiova, instanţă care va pronunţa şi o sentinţă definitivă, asta în cazul în care nu va dispune o eventuală rejudecare a procesului la Motru.

Vizualizări: 5,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: