Sandokan nu mai suportă arestul. S-a plâns că este bolnav!

Un scandal produs în zona cartierului Obreja, în octombrie 2016, a dus la arestarea a trei bărbaţi acuzaţi că s-au folosit de arme şi securi pentru a se impune în faţa duşmanilor, joi Tribunalul Gorj respingând cererile acestora de a fi plasaţi măcar în arest la domiciliu, dacă nu sub control judiciar.

Marinică Bonculescu, zis „Sandokan”, este în spatele gratiilor împreună cu fiul său Marius Nisciuc,  zis „Mariusică”, şi Răzvan Căldăraru, zis „Greuceanu”. În faţa judecătorului de caz, fiecare dintre cei trei a invocat diverse motive pentru a-l îndupleca pe magistrat să dispună scoaterea lor din spatele gratiilor.

„Sandokan” a avut chiar o dispută mai aprinsă cu procurorul de caz, pe care l-a acuzat că cere menţinerea lui în arest preventiv de parcă ar fi Dumnezeu şi ştie el ce eventuale infracţiuni ar urma să comită dacă e lăsat să meargă acasă. Bărbatul este recidivist şi mai are o crimă la activ, fiul său ieşind din sala de judecată şi strigând că trebuie să mai „bage cuţitul în vreo doi” pentru a face ce crede procurorul că se va întâmpla.

„Sandokan” s-a plâns şi că are o vârstă destul de înaintată şi că bolile nu îi permit să folosească toaleta de la penitenciar, unde a comandat un scaun special pe care să îl utilizeze atunci când trebuie să îşi facă necesităţile fiziologice.

Şi ceilalţi doi inculpaţi au ţinut să îl asigure pe judecător că nici măcar nu au atins victima cu vreo palmă şi nu înţeleg de ce sunt ţinuţi în spatele gratiilor, asta deşi acuzaţiile care le sunt aduse de procurori sunt mult mai grave. Aceştia chiar apar într-o înregistrare video din timpul scandalului în care îşi lovesc cu sete victima. Pe parcursul procesului, în sala de judecată au fost prezenţi jandarmi care aveau pe tricouri inscripţionate mesajele „antitero”, ei asigurând liniştea şi ordinea în sala de judecată. Cel mai mult le-au dat de furcă copiii de câţiva ani ai lui „Greuceanu”, care s-au strecurat în sală într-o pauză pentru a-şi pupa pe obraz tatăl aflat în boxa acuzaţilor. Jandarmii i-au evacuat pe cei mici, minorii neavând voie în sălile de judecată în timpul proceselor.

Un alt inculpat care se află sub control judiciar în acest dosar, Bogdan Mihnea Ciprian, a cerut şi el să fie scos de sub măsura respectivă, mai ales că el este şi victimă în scandalul din Obreja. El a cerut să fie lăsat pe deplin liber întrucât şi-a găsit o slujbă de şofer şi, ca urmare, nu ar mai putea merge lunea şi vinerea la poliţie pentru a semna de prezenţă. Cererea i-a fost însă respinsă şi, ca urmare, după cum a spus acesta în faţa instanţei, va trebui să trăiască şi de acum încolo tot din banii părinţilor.

Vizualizări: 6,898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: