Agenţii economici din Gorj n-au venit la întâlnirea cu finanţiştii

Circa 200 de agenţi economici din rândul contribuabililor mijlocii au fost invitaţi la sfârşitul săptămânii trecute de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj pentru a participa la o întâlnire la care să le fie prezentate ultimele noutăţi din domeniul fiscal. Deşi organizatorii au fost punctuali la această întâlnire, niciunul dintre agenţii economici invitaţi nu s-a prezentat.

Întâlnirea a fost organizată de Compartimentul Servicii pentru Contribuabili Mijlocii. Tema de la această întâlnire era “Modificări şi completări privind Codul fiscal - Legea nr. 69/2014 pentru aprobarea OG 28/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal bugetare”. Practic, finanţiştii doreau să le comunice agenţilor economici nişte mici modificări care au fost aduse acestei prevederi legislative, care, datorită faptului că putea fi interpretată în mai multe feluri, a impus o schimbare de context. Cei mai interesaţi erau plătitorii de accize, în acest caz producătorii de energie care utilizează cărbunele şi cocsul, la noi în judeţ fiind vorba de circa 10 contribuabili mijlocii. O altă noutate pe care doreau cei de la Finanţe să o comunice agenţilor economici este faptul că începând de luna aceasta, chiar şi cei care comercializează muniţie, nu doar producătorii aşa cum era până în prezent, trebuie să plătească acciză.

Problema este că niciunul din agenţii economici invitaţi la această întâlnire nu s-a prezentat pentru a afla care sunt ultimele noutăţi în domeniul fiscal.

O altă întâlnire de acest gen va avea loc astăzi şi va fi organizată de Biroul Servicii pentru Contribuabili. Dacă agenţii economici vor fi prezenţi, se va discuta despre scutirea de impozit a profitului reinvestit.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: