Rata şomajului în Gorj, cea mai mică din ultimii 2 ani

Numărul şomerilor gorjeni este în scădere. Cel puţin asta spune conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj care anunţă o rată a şomajului la nivelul judeţului de 6,84%. Acest lucru se datorează angajărilor sezoniere care s-au făcut în ultima perioadă.

Conform noilor statistici, numărul şomerilor înregistraţi la nivelul judeţului Gorj este de 9.885, cu câteva sute mai puţini faţă de luna trecută. Cei mai muţi şomeri sunt bărbaţi, numai 4226 fiind femei. Şi cei sprijiniţi financiar de către stat sunt mai puţini. Din totalul de şomeri aflaţi în baza de date a AJOFM Gorj, indemnizaţi sunt 3561. “Înregistrăm o rată a şomajului de 6,84%. Este mai mică şi decât luna trecută când aveam 7,22% şi aveam 10.440 de şomeri şi este mai mică şi decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Practic, este cea mai mică din ultimii doi ani. S-au făcut angajări, avem deja 2282 persoane încadrate prin programul de ocupare, din care 280 după ce au urmat cursurile de formare profesională”, a declarat  Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

100 de job-uri în Gorj

Locurile de muncă oferite de angajatorii gorjeni sunt puţine în această perioadă, însă mai multe faţă de lunile precedente. În prezent, 100 de posturi sunt puse la bătaie pentru gorjenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă la nivelul judeţului, cele mai multe fiind pentru cei cu studii medii. La mare căutare luna aceasta sunt: agenţii de securitate, agenţii de vânzări, brutarii, contabilii, electricienii auto, lucrătorii în comerţ şi muncitorii în construcţii.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: