Aglomerație la Centrul Maternal. Opt mame cu 18 copii trăiesc aici!

Aglomerație mare la Centrul Maternal din Târgu Jiu. Opt mame cu 18 copii și-au găsit un adăpost aici, fiind sprijinite de autorități să-și crească în condiții optime copiii. Au ajuns în centru fie din cauza neînțelegerilor familiale, fie din cauza condițiilor precare în care trăiesc. Cele mai multe mămici nu au nici măcar sprijinul bărbaților cu care au adus pe lume micuții.

Centrul Maternal din Târgu Jiu funcționează în prezent peste capacitate chiar dacă conducerea se aștepta ca perioada de iarnă să fie cea mai aglomerată. Opt mame cu 18 copii trăiesc în prezent aici. Au fugit din propriile locuințe din cauza condițiilor precare. ”Am ajuns în centru pentru că nu am condiții să cresc copiii. Am fost internată la spital în Craiova cu cel mic pentru că s-a îmbolnăvit la plămâni din cauza condițiilor. Tatăl celui mic vine să-l viziteze, ceilalți doi copii nu sunt cu el. Unul este de prin București iar celălalt din Vâlcea. Tatăl celui mic vrea să-l ia la el acasă dar eu nu-l dau. Zice că are condiții dar nu-l dau eu. Pe mine nu mă vrea, decât copilul. Aici am găsit un sprijin, am toate condițiile”, a spus Doina Mincioiu.

A treia oară în centru

Alte mame sunt aici de mai multă vreme asta pentru că nu au unde altundeva să meargă. Cu câte doi copii în brațe și un tată care a fugit de răspundere, femeile bat la ușa centrului și cer găzduire. ”Eu sunt mai veche aici, am fost de vreo trei ori în centru pentru că nu am condiții să-mi cresc copiii. Am un băiat de cinci ani și o fetiță de un an și patru luni. Pe tatăl copiilor nu-l interesează soarta lor, nu vine să-i viziteze, nu le-a adus niciodată nimic, nu vrea să audă de ei. Nu am unde să mă duc, nu am pe nimeni, aștept, poate o să ne dea și nouă o locuință să mă mut cu copiii mei”, a spus o altă mămică din centru. Conducerea Centrului Maternal încearcă să sprijine mămicile din Gorj să depășească situația însă cu greu fac față numărului mare de beneficiari. Unde mai pui că cei mai mulți dintre copii suferă și de afecțiuni grave din cauza neglijenței părinților iar autoritățile trebuie acum să se îngrijească și de sănătatea lor. ”La noi ajung de regulă mamele care nu au avut grijă de copii și care ne creează și nouă probleme deoarece în mod frecvent trebuie să facem trimiterea copiilor la secțiile medicale și să constatăm care sunt afecțiunile de sănătate și să și intervenim prompt și continuu pentru a remedia acest lucru”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu. Capacitatea maximă a Centrului Maternal este de opt mame cu opt copii, cea mai aglomerată perioadă fiind cel mai frecvent în lunile de iarnă. ”În Centrul Maternal din Târgu Jiu, spre surprinderea noastră, iată că și pe timp de vară numărul beneficiarilor este foarte mare. Avem o capacitate de opt mame cu opt copii dar în prezent beneficiază de serviciile noastre de asistență socială opt mame cu 18 copii. Nu este ușor, cu același număr de personal trebuie să facem față tuturor activităților pe care le desfășurăm cu aceste mame”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal.

Vizualizări: 456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: