Ai un stil de viata sedentar? Iata cum il poti schimba cu ajutorul unei trotinete!

Beneficiile unei vieti active sunt de multa vreme un subiect arzator, dat fiind sedentarismul din ce in ce mai pronuntat cu care ne confruntam in mediul urban. De cele mai multe ori, principalul nostru adversar in lupta cu sedentarismul este timpul, mult prea scurt pentru a mai planui o "excursie" la o sala de sport dupa lucru. Astfel, suntem fie prinsi la birou, stand jos, fara a face efort fizic, sau in traficul infernal, care pare mai aglomerat pe zi ce trece.

Cu toate acestea, exista solutii reale la aceasta problema, care "impaca si capra si varza", cum se spune. Nu ne referim aici, desigur, la programe de tipul "cum sa slabesti in X zile", ci la o solutie relaxanta si confortabila pe termen lung, care aduce beneficii reale sanatatii organismului tau.

Astfel, pentru a ne mentine in forma si pentru a avea parte de un stil de viata constient si sanatos, iti propunem folosirea unei trotinete. Este acesta considerat un exercitiu? Bineinteles, insa doar daca practicam activ deplasarea cu ajutorul unei trotinete. Daca le folosesti doar o data sau de doua ori pe luna, este greu sa iei in calcul acest "antrenament". Exista insa multe persoane care au dat la schimb masina personala pentru aceasta varianta de transport, rapida si necostisitoare.

Ce tipuri de trotinete exista?

Tinand cont de faptul ca acest articol dezbate probleme ale adultilor, putem distinge intre doua tipuri de trotinete: clasice si electrice. Chiar daca trotinetele electrice sunt perfect adaptate mediului urban si iti permit o pauza de la rutina, un model clasic iti va pune cu adevarat muschii si incheieturile "la treaba". Iata si beneficiile de care te poti bucura odata ce incepi sa folosesti activ trotinete:

Arzi rapid caloriile - Deplasarea cu ajutorul unei trotinete nu este un exercitiu prea intens, de aceea nu are un impact major asupra cresterii pulsului, ceea ce inseamna ca iti vei reveni foarte rapid din acest "antrenament". De regula, intr-o ora de plimbare relaxata, vei arde in jur de 430 kCal.

Sesiuni matinale - Exercitiile la prima ora, cand avem stomacul gol, sunt cel mai bun mod de a scapa de kilogramele in plus. O sesiune de 30 de minute, inainte de micul dejun, este cea mai potrivita. Astfel, cei care folosesc trotinete pana la locul de munca pot servi acolo micul dejun.

Antreneaza multe grupe de muschi - Contrar unor mituri urbane, plimbarea cu ajutorul unei trotinete antreneaza o serie intreaga de grupe de muschi, atat ai picioarelor, cat si ai umerilor sau ai spatelui.

Te deplasezi in siguranta - Plimbarile cu trotineta nu sunt doar distractive, ci si foarte sigure. Riscul de a te accidenta este unul minim si oricine poate invata, in doar cateva minute, sa se deplaseze folosind trotinete, indiferent de varsta!

Astfel, trotinetele aduc multe beneficii corpului nostru, ne mentin in forma si sunt o varianta comoda si sanatoasa pentru a parcurge distante lungi fara a depune un efort considerabil. In plus, te poti bucura de acest stil de viata si in centrul orasului tau, mai ales ca trotinetele sunt incadrate la categoria de vehicule "pietonale", alaturi de role si skateboard-uri. Profita si tu acest sezon si intra pe Veloteca.ro sa descoperi o gama variata de trotinete, atat pentru adulti, cat si pentru copii!

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: