AJOFM Gorj: Tinerii absolvenţi, neinteresaţi de un loc de muncă

Tinerii absolvenţi nu sunt interesaţi de un loc de muncă. Asta este concluzia la care a ajuns conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj care se aştepta ca în această perioadă peste 2000 de absolvenţi să se înscrie în baza de bate pentru a fi incluşi într-un program de formare profesională, urmând să beneficieze de o indemnizaţie de 250 de lei/lună. Cu toate acestea, doar circa 250 de absolvenţi şi-au depus dosarele pentru şomaj.

Absolvenţii preferă să stea pe banii părinţilor în loc să-şi caute de lucru sau să-şi depună dosarul de şomaj. Conducerea AJOFM Gorj trage un semnal de alarmă întrucât tinerii refuză serviciile oferite, deşi aveau posibilitatea de a beneficia de o indemnizaţie de 250 de lei/lună pe o perioadă de 6 luni. „Vreau să trag un semnal de alarmă pentru că din discuţiile purtate de colegii mei cu tinerii absolvenţi tranziţia, pentru unii, de la şcoală la piaţa muncii se pare că este extrem de greoaie. Tinerii au declarat că nu-i interesează un loc de muncă şi că nu doresc să participe la un program de formare profesională”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Absolvenţii care refuză servicii AJOFM Gorj trebuie să dea o declaraţie scrisă în acest sens. „Noi suntem obligaţi ca, în primele patru luni după ce se înregistrează în baza noastră de date să le oferim serviciile pe care le oferim tuturor persoanelor aflate în baza noastră de date. Tinerii absolvenţi vor trebui să ne dea scris că refuză aceste servicii şi nu vor beneficia de indemnizaţie de şomaj”, a precizat Romeo Chiriac.

TERMEN

Până în momentul de faţă, doar 247 de absolvenţi din peste 2000, şi-au depus primul dosar pentru şomaj. Pentru cei care şi-au încheiat situaţia şcolară termenul limită de depunere a dosarelor este 2 august. După definitivarea situaţiei şcolare, absolvenţii au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi depune primul dosar de şomaj, urmând ca ulterior să înregistreze un al doilea dosar.

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: