Ajută cu bani spitalul de la oraș, dacă trimite medici la sat

Autorităţile din comuna gorjeană Negomir se gândesc să se asocieze cu primăriile vecine şi să ajute cu bani spitalul din Rovinari. Sprijinul pe care îl aşteaptă la rândul lor de la spital este să trimită câte un medic specialist să consulte oamenii şi să le prescrie tratamentul de care au nevoie. Vestea îi bucură pe localnicii din Negomir, mai ales că au acum un dispensar modern, construit de la zero şi au nevoie de medici.

De două luni, comuna Negomir se mândreşte cu unul dintre cele mai moderne dispensare din judeţul Gorj. Este o clădire ce a fost ridicată cu bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. 850 de mii de lei a costat şi s-a mutat în casa nouă deja medicul de familie din comună.

Problema autorităţilor este că nu au reuşit să ocupe decât parterul clădirii, unde mai funcţionează acum şi o farmacie. Primarul din Negomir, Tudor Oiţă, s-a gândit la o soluţie: „Chiar vrem să avem o şedinţă la Rovinari pentru a face cumva o asociaţie, să facem un parteneriat cu Spitalul Rovinari, care e foarte aproape şi toţi oamenii din zonă merg la spitalul din Rovinari, şi noi să ajutăm spitalul. Nu cred că e o sumă mare dacă am da noi, primăriile care suntem arondate la spitalul din Rovinari, câte 20-30 de mii de lei pe an, să reabiliteze câte un salon în spital. Şi totodată, ei să trimită un medic stomatolog, cardiolog sau alţi specialişti”.

O întâlnire cu primarii din apropierea oraşului Rovinari va avea loc peste câteva zile şi va fi abordată această propunere: „Domnul director de la Rovinari mi-a promis că o să aibă o discuţie cu domnul primar Filip şi cu ceilalţi primari care sunt arondaţi. O să avem o întâlnire săptămâna viitoare pentru a încerca să facem această asociaţie şi ne-ar prinde bine să vină chiar medicii de la spital. Să vină cumva prin rotaţie aici, o dată la o săptămână, două. O să studiem legislaţia mai bine şi să vedem cum putem da o sumă modică să poată beneficia oamenii de servicii de înaltă calitate”.

Localnicii s-au bucurat că acum nu mai tremură de frig când merg la medicul de familie şi nici nu mai simt mirosul de mucegai impregnat în pereţii fostei clădiri în care funcţiona dispensarul. Oamenii aşteaptă să fie adus măcar un medic stomatolog în comuna lor. „Ne-ar fi de mare folos să vină şi alţi medici, să ne consulte aici, să ne dea tratament. Acum, dacă se întâmplă ceva, noi sunăm la Salvare şi mergem la Rovinari. Suntem bătrâni toţi, bolnavi şi ne-ar ajuta foarte mult să avem aici mai mulţi medici mai ales că a fost construit acest dispensar cu tot ce are nevoie”, a spus o femeie.

„Ne-ar trebui un dentist, un cardiolog că suntem mulţi bolnavi de inimă. E nevoie de medici specialişti, să vină măcar o dată la două săptămâni şi ne programăm la el. E păcat de ditamai dispensarul să rămână goale cabinetele”, a mai spus un alt localnic.

Pentru viitor, autorităţile au în plan chiar să transforme dispensarul într-un centru de permanenţă. 

Vizualizări: 3,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: