Şcoală transformată în centru de relaxare pentru bătrâni

O şcoală din comuna Bumbeşti Piţic va fi transformată în centru de relaxare pentru bătrâni. Este vorba de unitatea de învăţământ din satul Poienari, care a fost închisă pentru că în zonă nu au mai fost copii. În noul centru social va fi amenajat şi un spaţiu unde copiii din sat şi nu numai pot veni să îşi facă temele.

Investiţia la centrul social se ridică la aproximativ 400.000 de lei. Şcoala de aici a funcţionat cu patru clase şi o sală de sport. În ultimii 3 ani aici a funcţionat o grădiniţă care şi aceasta a fost desfinţată.

Din luna decembrie vor începe lucrările la centrul de relaxare pentru vârstnici. "Noi ne gândim şi la bătrânii comunei care şi aşa au muncit destul şi măcar la bătrâneţe se se relaxeze şi ei. Facem acest centru de relaxare pentru ei, ca să vină să mai socializeze, să facă diverse activităţi pentru relaxare, să joace table, şah, rummy, să asculte muzică. Ne dorim să avem în acest centru şi un medic de familie, care să lucreze la un program de opt oare şi să le monitorizeze starea de sănătate. Noi zicem că, de luna viitoare, vor începe lucrările", a spus Michi Nioaţă, primarul din Bumbeşti Piţic.

Tot în acest loc se va amenaja şi un spaţiu în care va funcţiona un fel de after-school. „Copiii pot veni aici să-şi facă temele după orele de şcoală. Noi avem cereri primite şi din partea bătrânilor, dar şi a părinţilor dornici să-şi aducă copiii să facă temele aici. Fără aceste solicitări nici nu ne apucam de proiect. De aceea noi vrem să angajăm, pe lângă medicul de familie pentru centrul de relaxare, un profesor şi o femeie de serviciu. În acest sens vreau să fac un proiect pe fonduri europene pentru servicii cu plată", a mai spus primarul.

Viceprimarul din comuna Bumbeşti Piţic nu este însă de acord cu această investiţie. "Colegul meu şi ordonatorul de credite, care decide unde şi cum face plăţile, a hotărât ca la Poienari să facă un centru de relaxare pentru vârstnici, investiţie de aproximativ 4 miliarde de lei vechi. Respect oamenii vârstnici, pentru că terenurile agricole sunt foarte importante pentru ei, dar grija lor este munca, nu să joace şah", a precizat viceprimarul Irina Cojocaru pe pagina de facebook.

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: