Alegeri în PSD din iunie. Cârciumaru: Nu mai candidez, nici dacă îmi cere partidul!

Social-democraţii se pregătesc de alegeri interne mai devreme decât se preconiza. De luna viitoare, toate organizaţiile unde sunt lideri interimari vor organiza noi alegeri. Urmează ca, din toamnă, să înceapă alegerile în restul organizaţiilor din teritoriu. Actualul lider al PSD Gorj, Florin Cârciumaru, dă asigurări că nu va mai intra în această competiţie, chiar dacă îi va cere conducerea centrală.

În doi ani, social-democraţii vor să aibă echipe întinerite, susţine Florin Cârciumaru: „PSD organizează alegeri în 2020 la nivel naţional, dar, între timp, la nivel naţional a avut loc un Congres prin care s-a schimbat echipa de conducere de la nivel central și au apărut noi vicepreședinţi. Această echipă a hotărât că este bine ca organizaţiile PSD să intre întărite în 2019-2020 prin împrospătarea echipelor din teritoriu”.

Primele alegeri vor avea loc chiar de luna viitoare în organizaţiile unde președinţii sunt interimari. „În 2018 vor avea loc alegeri. După ultimele discuţii purtate cu conducerea de la centru, vor fi alegeri în luna iunie după noul statut. Vor începe alegeri cu acele organizaţii unde conducerile sunt interimare. În toamnă, se vor organiza alegeri în toate celelalte organizaţii încât în 2019 să intrăm cu echipe întinerite, mai puternice. Acest lucru se va întâmpla și la Gorj”, a explicat Cârciumaru.

Mai departe, senatorul Cârciumaru a dat asigurări că nu va mai candida pentru a rămâne în fruntea partidului. Până acum, deputatul Mihai Weber și-a exprimat opţiunea de a candida, însă lista de candidaţi rămâne deschisă, a mai spus Cârciumaru. „Eu nu voi mai candida nici dacă îmi va cere partidul. Am purtat discuţii cu domnul Dragnea. A fost de acord ca eu să nu mai merg mai departe. Sunt 20 de ani de când sunt în fruntea organizaţiei PSD Gorj. Ajunge! Sunt conștient că trebuie să fac pasul lateral. Pot să candideze și alţi colegi, chiar dacă numai domnul Weber și-a manifestat dorinţa. Poate că o să mai apară și alţii”, a conchis Cârciumaru.

Vizualizări: 1,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: