Ponta: Pro România este noul USL

Convins că alegătorii care au susţinut masiv Uniunea Social Liberală în 2012 nu au uitat de această construcţie politică, Victor Ponta plusează şi compară noul său partid cu ceea ce a fost cândva USL. Chiar dacă nu are un Crin Antonescu în preajma sa, deputatul de Gorj îşi descrie partidul în termeni total diferiţi de cei în care era sau este prezentat PSD.

Noua construcţie pare adresată tinerilor care caută altceva pe scena politică, deşi, deocamdată, Ponta pare să îşi mute la Pro România doar colegii care îl susţineau şi în PSD şi s-au săturat definitiv de Liviu Dragnea.

„Pro România este un Start-Up Party, o construcţie politică pe termen mediu şi lung cu o Agendă pentru perioada 2018-2024 şi obiective pentru dezvoltarea predictibilă şi sustenabilă a României. Este o iniţiativă politică aşa cum a fost USL, care să aducă împreună valorile social-democrate europene şi măsurile liberale necesare pentru eficienţa economică. O alternativă atât la direcţia populist-feudală şi baronială în care este târât un PSD capturat de un grup infracţional, cât şi la un PNL lipsit de vlagă, energia şi liderii capabili să construiască o Opoziţie viabilă, o soluţie la lipsa de stabilitate şi predictibilitate a societăţii româneşti, capacitate de leadership care să stopeze accesul fără precedent al mediocrilor şi analfabeţilor în conducerea ţării”, spune Ponta într-o postare mai amplă făcută pe contul său de Facebook, în care face un preambul al evenimentului de lansare a agendei partidului său pentru următorii ani. (G.I.)

Vizualizări: 1,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: