Alimente periculoase pentru animalele de companie

Animalele de companie precum pisicile sau câinii nu trebuie să consume alimentele pe care le pregătiți în casă. Pentru acestea mâncarea noastră conține prea multă grăsime, prea multă sare sau zahăr ori alte ingrediente care le pot face rău animăluțelor.


Majoritatea condimentelor nu sunt bune pentru animale dar mai ales legumele iuți, usturoiul sau ceapa nu trebuie să ajungă în hrana animalelor de companie. Acestea le provoacă probleme digestive, dificultăți de respirație și afectează grav ficatul. De aceea, dacă le hrănim cu ceea ce mâncăm și noi, ar putea ingera și aceste legume.

Chiar dacă unele pisici ar putea să fie atrase de ciocolată sau de cafeaua pe care o bei în fiecare dimineață, animalele de companie trebuie ferite să consume așa ceva. O cantitate cât de mică de ciocolată sau de cafea le provoacă aritmii cardiace, probleme cu tensiunea și respirația, dar și vomă.

Strugurii și stafidele pot determina reacții severe la animale: vomă, apatie, blocaj renal și chiar deces. 

Nucile conțin o toxină care provoacă spasme și dureri digestive, rigiditate musculară și vomă în cazul animalelor. Este bine ca pisica sau câinele tău să nu mănânce niciodată nuci, nici măcar prăjituri cu nuci.

Pâinea nu este deosebit de periculoasă pentru animăluțe dar poate provoca tulburări digestive, balonare și dureri care vor chinui animalele câteva ore bune. Este mai bine să nu o consume.

Vizualizări: 1,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: