Alimentul care are termen de valabilitate nelimitat

Când mergem la cumpărături, înainte de a pune un produs în coș, verificăm cu atenție dacă nu cumva este expirat sau dacă data limită se apropie. Dar printre alimentele pe care le cumpărăm frecvent se află şi alimentul care are termen de valabilitate nelimitat.

Alimentul care are termen de valabilitate nelimitat este orezul, vedeta unei liste lungi de rețete culinare. În catacombele din Egipt au fost descoperite recent depozite de orez vechi de sute de ani care încă era bun pentru consum. Dacă vrei să nu se strice niciodată orezul trebuie ținut cont de câteva reguli cât se poate de simple ce au legătură cu modul în care este depozitat. Secretul este să fie ținut într-o încăpere uscată şi ferit de lumină.

În zilele noastre orezul nu mai este folosit doar în bucătărie. Știm deja că orezul ne poate salva telefonul mobil după ce a fost scăpat în apă. Dispozitivul trebuie doar șters bine, iar componentele se lasă peste noapte într-un bol plin cu orez care va absorbi umezeala. 

Tocmai pentru că acționează ca un burete la contact cu umezeala, ar trebui să pui boabe de orez în șifonier. Pentru acest truc, vei avea nevoie de o cană cu orez şi câteva picături de ulei esențial.

Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: