Flori care țin țânțarii la distanță de casă şi grădină 

Gălbenelele şi muşcatele parfumate sunt două plante care nu permit ţânţarilor să se apropie prea mult de locurile unde sunt plantate. Crescute în ghivece pe terase acestea vă vor apăra de insectele nedorite în perioada de vară. 

Flori anuale ușor de cultivat, gălbenelele emană un miros care descurajează țânțarii. Creșteți-le în ghivece și așezați-le lângă ferestre sau intrarea în casă, ori pe terasă, pentru a ține insectele departe de locuință. Gălbenelele sunt, de asemenea, perfecte și pentru grădinile de legume unde nu doar că pot ține la distanță țânțarii ci descurajează și afidele, muștele, gândacii de fasole, gândacii de dovleac și viermii de roșii.

În timp ce majoritatea soiurilor din familia Pelargonium sunt cultivate pentru florile lor viu colorate, mușcatele parfumate sunt apreciate în primul rând pentru miresmele lor plăcute. Există multe varietăți ale acestei plante, însă mușcatele cu aromă de lămâie, portocală și mentă sunt unele dintre cele mai eficiente flori care resping țânțarii. Ține-le într-un ghiveci la fereastră, acolo unde ajung razele soarelui. Lăsă solul să se usuce înainte de a le uda și nu fertiliza planta deoarece mușcatele parfumate se împacă destul de bine cu un sol oarecum sărac.

Vizualizări: 819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: