Ce haine nu se spală la maşina de spălat

Mașina de spălat rufe scutește foarte mult timp și efort, iar rufele sunt așa cum trebuie după spălare. Cu toate astea există o serie de articole care nu ar trebui băgate niciodată la mașina de spălat pentru că acestea se vor deteriora. 

Mașina de spălat rufe este o adevărată comoară la casa omului, trebuie să apeși doar câteva butoane și aparatul face totul singur. Astfel, mulți dintre noi avem încredere prea mare în mașina de spălat, apoi constatăm că tristețe că adidașii s-au rupt, cravata este un pic deșirată, sau că sutienul a devenit prea mare. Cea mai frecventă greșeală a noastră este că punem în mașina de spălat lucruri care normal ar trebuie spălate de mână.

Înainte de a spăla adidașii trebuie evaluat materialul din care aceștia sunt făcuți. Dacă sunt din piele de căprioară, au abțibilduri sau alte elemente lipite, cel mai bine este să-i speli de mână, fiindcă aceste elemente se pot deteriora.

Articolele vestimentare de mătase necesită curățare chimică sau spălare delicată de mână, pentru că temperaturile ridicate și ciclurile de spălare pot deteriora acest tip de țesătură. Hainele de mătase se pot rupe sau își pot pierde forma dacă sunt băgate în mașina de spălat.

Cravata, cel mai important accesoriu la bărbați, nu are ce căuta în mașina de spălat niciodată. Spălarea acesteia în mașina de spălat rufe este strict interzisă, pentru că textura fină a ei necesită o îngrijire aparte. În tamburul mașinii de spălat, cravata își pierde forma, aspectul și culoarea.

La mașină pot fi spălate sutienele cu elemente de plastic (inele, reglatoare, închizători) sau fără elemente, însă în niciun caz, modele care au piese metalice. Aceste elemente metalice se pot agăța de tambur, iar sutienul se va întinde. Dacă totuși insiști să îl speli la mașină, sutienul poate fi pus într-o punguță de rufe sau o față de pernă veche.

Vizualizări: 1,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: