Alin Văcaru vrea mai multă putere

Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj, urmează să se întâlnească în această săptămână cu ministrul Petre Tobă. Văcaru spune că nu a discutat cu nimeni privind schimbarea sa din funcţie. Ba mai mult, intenţionează să-i ceară ministrului Tobă mai multă putere în relaţia cu primăriile. Văcaru consideră că unităţile administrativ-teritoriale trebuie subordonate Instituţiei Prefectului.

Alin Văcaru spune că este stresat din cauza zvonurilor privind înlocuirea sa. „Nu am discutat niciodată cu nimeni despre schimbarea mea. Sunt pregătit să fiu schimbat din prima zi în care am ocupat această funcţie, pentru că sunt funcţii trecătoare, am fost numiţi în aceste funcţii, dar niciodată nu am discutat că mă schimbă mâine sau poimâine. Eu îmi fac treaba atâta timp cât guvernul are nevoie de mine, dacă nu va mai avea mă va schimba, la fel cum a schimbat şi alţi oameni înaintea mea. Dacă aş sta să mă gândesc că voi fi schimbat ar însemna să blochez activitatea Prefecturii. Mie nu mi s-a adus la cunoştinţă că m-aş afla pe vreo listă ca să fiu schimbat. Nu sunt într-o stare de stres, v-am spus că, dacă m-aş fi gândi la acest lucru, ar fi însemnat să fi fost stresat doi de zile, de când sunt prefect”, a declarat Alin Văcaru.

Prefectul este convins că, la întâlnirea cu ministrul Tobă, nu se va pune problema evaluării activităţii. „Domnul ministru Tobă ne-a spus că vom fi chemaţi toţi la Bucureşti nu pentru evaluare, cum s-a vehiculat în presă, ci pentru a ne cunoaşte şi a veni şi noi cu propuneri de modificări legislative, referitoare la Legea 340, prin care toate prefecturile funcţionează. Nu este vorba de nici o evaluare în această perioadă”, a declarat Văcaru.

În altă odine de idei, prefectul consideră că nu are suficientă putere în relaţia cu primăriile, lucru de care i se va plânge ministrului Tobă. „Mi-aş dori să se modifice relaţia cu primăriile. Primăriile au o relaţie de colaborare cu prefecturile, nicidecum de subordonare. Sunt foarte multe persoane care vin la Prefectură ca să-şi rezolve problemele. Ei ştiu că primăriile ne sunt subordonate, dar nu este aşa, relaţia este una de colaborare, poate ar trebui să li se dea mai multă putere prefecţilor”, spune Alin Văcaru.  

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: