Severin vede demisia lui Ponta drept o „lovitură de stat”

Fost ministru de externe şi europarlamentar cu multe conexiuni în politica europeană şi nu numai, Adrian Severin a sărit ieri în apărarea lui Victor Ponta, spunând că îndepărtarea acestuia de la guvernare s-a produs printr-o lovitură de stat.

Într-o postare de pe contul său de Facebook, Severin vorbește despre noua dictatură de care România ar avea parte de acum încolo, dar şi despre „gugumanii” care conduc în prezent destinele ţării. Politicianul a dus teoria conspiraţiei atât de departe, încât a scris că din situaţia în care se află ţara se mai poate ieşi doar prin revoluţie sau război, o mini-revoluţie producându-se însă în noiembrie, după tragedia de la Colectiv, când Victor Ponta a şi fost nevoit să demisioneze cu tot Guvernul său, rămânând doar deputat de Târgu Jiu.

„Problema României în anul 2015 nu este plecarea lui Victor Ponta sau căderea Guvernului Ponta, ci modul în care ele s-au produs (printr-o lovitură de stat) şi mai ales ceea ce le-a urmat - înlocuirea democraţiei (pentru care, cum necum, în 1989 au murit oameni) cu oligocraţia (numita tehnocraţie), respectiv cu dictatura. S-a revenit la dictatura carlista din 1938. Or, de aici nu se iese decât prin revoluţie sau război“, a scris Severin pe contul său de Facebook. Tot aici el a dat şi numele celor pe care îi consideră vinovaţi pentru situaţia actuală, pe listă neregăsindu-se şi colegi de-ai săi din PSD. „Istoria se repetă. Datele concrete ale acestei repetiţii confirmă butada potrivit căreia istoriile care se repetă sunt prima data tragedii iar apoi farse. Într-adevăr, personajele anilor 1938-1940 - Regele Carol al II-lea, Armand Calinescu, Corneliu Zelea-Codreanu, generalul Ion Antonescu - dincolo de merite şi păcate, au fost personaje tragice. Personajele anilor 2014-2016 - Klaus Johannis, Dacian Ciolos, Gigi Becalli, Gabi Oprea - sunt doar nişte farsori şi nişte gugumani. Istoria unei naţiuni condamnată a fi condusă de farsori şi gugumani se termină însă totdeauna tragic“ a concluzionat Adrian Severin.

Fostul ministru de externe a mai avut acum două decenii o declaraţie „bombă”, vorbind atunci despre o serie de agenţi secreţi care ar fi în funcţii cheie în structurile de conducere ale României, lista despre care vorbea nedevenind niciodată publică. Severin a fost nevoit atunci să plece de la Ministerul de Externe, ulterior părăsind PD pentru a se înscrie în PSD. În urmă cu câţiva ani a fost filmat de jurnalişti britanici primind bani pentru a susţine anumite legi în Parlamentul European, DNA trimiţându-l în judecată pe fostul europarlamentar, Severin refuzând atunci să îşi dea demisia, deşi alţi colegi de-ai săi, filmaţi în acelaşi context, au renunţat la viaţa publică şi au şi fost condamnaţi în ţările din care provin, executând pedepsele dispuse de justiţie.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: